Spletna trgovina deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu. Naročila dostavimo v najkrajšem možnem času.

| 15 %-OTVORITVENI POPUST NA VSE | Do vključno torka, 28. 9. 2021 | KODA: VITABABY-NEW |

Prijavite se na #VITABABY novice in prejmite kupoon v vrednosti 15 %. ➔ PRIJAVA

0
BLOG
PRIJAVA NA E-NOVICE
Prijavite se na #VITABABY
novice.

Zakaj oblačila iz organskega bombaža?

Vsakdo bi se upravičeno vprašal zakaj v današnjem času ob tako številčni ponudbi oblačil za otroke uporabljati ravno oblačila iz organsko pridelanega bombaža, ki so na prvi pogled popolnoma enaka samo cenovno malce dražja.

Odgovor bi lahko bil popolnoma enostaven. Organska oblačila so zdrava za otroka, za njegovo kožo brez kakršnihkoli škodljiv kemikalij in ne povzročajo negativnih vplivov na okolje v katerem živimo. Torej z njihovim nakupom skrbimo za otrokovo zdravje in se lahko pohvalimo, da tudi mi prispevamo k čistejšemu okolju in delno prispevamo k temu, da bo narava nekoč takšna kot je že bila.

Vendar niso vse stvari vedno tako enostavne in je potrebno, da bi razumeli odgovor na zgornje vprašanje, pričeti čisto na začetku, oziroma razložiti proces pridelave organskega bombaža do vseh koristi, ki jih le-ta prinaša.

Ali res klasični bombaž?

Kot je najverjetneje še marsikateremu znano, predstavlja tradicionalni bombaž v svetu približno 40% celotne tekstilne proizvodnje. Za njegovo pridelavo se v svetu uporablja do 8.000 različnih pesticidov, insekticidov in drugih kemikalij. Za gojenje se uporablja le 3% vseh kmetijskih zemljišč in kar 25% vseh kemičnih pesticidov in gnojil. No in zakaj se uporabljajo takšne količine škodljivih kemikalij? Vse izhaja iz prevelike želje po dobičku. Pridelovalci želijo maksimizirati svoje donose in ker razne »škodljivci« negativno vplivajo na pridelek, jih želijo iztrebiti. Ker pa se le-ti prehitro prilagodijo na kemikalije, se količine iz leta v leto povečujejo. Vse to pa mi vsi in tudi naši otroci občutimo na zdravju.

Kakšna pa je razlika pri predelavi organskega bombaža?

Pridelovalci organskega bombaža ali ekološki kmetovalci pa pri gojenju uporabljajo čisto drugačne postopke, oziroma lahko bi tudi rekli strategije. Vse se začne pri zemlji. Ekološki kmetje redno kolobarijo svoje pridelke, kar zagotavlja, da je v zemlji dovolj hranil in preprečuje nastajanje raznih bolezni, plevela in drugih škodljivcev. Zemlja se gnoji izključno z organskim kompostom (naravni dušik) in uporablja se metoda – parazita naj izkorenini njegov naravni sovražnik. Namesto da bi poskušali izkoreniniti vse žuželke s kemikalijami, ekološki kmetje spodbujajo naravne sovražnike in napeljejo škodljivce proč od bombaža s sajenjem raznih drugih pridelkov. Vse to pozitivno vpliva tudi na vse, ki pobirajo organski bombaž. V razvitem svetu se le-ta obira strojno, v manj razvitem pa še vedno ročno.

Torej koristi so…

 

Organska oblačila so neškodljiva našemu zdravju, ker ne oddajajo nobenih strupenih par, so mehka na otip, zračna in obdržijo svoj videz dlje časa. Ne dražijo naše kože in ni potrebno zaradi raznih vnetij kupovati dragih zdravil za dojenčka. Vplivajo na boljše počutje in zdravje, dojenčki tudi boljše spijo in kar je tudi za nas pomembno je, da smo tudi mi bolj spočiti. Drastično se zmanjša onesnaževanje okolja, prispevamo k čistejšemu zraku, zdravi prehrani in dobremu počutju vseh nas. Torej na dolgi rok dejansko vsi privarčujemo.

Varnost na prvem mestu

Varnost naših kupcem in jamstvo, da ponudimo tisto, kar smo obljubili, je za nas na prvem mestu. Zato ponujamo samo izdelke, ki so certificirani in imajo vsa potrebna dokazila o postopkih izdelave in uporabljenih surovinah. To pomeni, da je izdelek potrjen na podlagi v naprej določenih pravil in predpisov s strani tretje stranke. Če izdelek tega nima, ga ne boste našli na naši spletni strani.

Ne spreglejte:

Počisti

15.30 

Počisti
Počisti

16.55 21.70 

Počisti
Počisti

15.90 

Počisti