Spletna trgovina deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu. Naročila dostavimo v najkrajšem možnem času.

| 15 %-OTVORITVENI POPUST NA VSE | Do vključno torka, 28. 9. 2021 | KODA: VITABABY-NEW |

Prijavite se na #VITABABY novice in prejmite kupoon v vrednosti 15 %. ➔ PRIJAVA

0
BLOG
PRIJAVA NA E-NOVICE
Prijavite se na #VITABABY
novice.

Zakaj naravno?

“Zbolimo zato, ker smo tako oddaljeni od Matere Zemlje. Zato je treba včasih iti ven in biti v naravi. To je zelo pomembno. Mi in naši otroci bi morali biti zopet v stiku z Materjo Zemljo.” (Thich Nhat Hanh)

Vračanje nazaj k naravi predstavlja velik trend v zadnjih nekaj letih. Vedno bolj se zavedamo, da smo odgovorni za svet ter okolje v katerem živimo in da moramo nujno popraviti narejeno škodo, če želimo, da bodo naravo kot takšno doživljali tudi naši otroci. Narava in v njej rastlinski svet predstavljata neznansko veliko shrambo različnih snovi z blagodejnimi in zdravilnimi učinki.

Ljudje so že v davni preteklosti za dobro počutje ter lajšanje bolečin in bolezenskih težav uporabljali rastline, njihove izvlečke, tinkture in eterična olja. Izvlečki naravnih sestavin, ki jih najdemo v naravni kozmetiki pomagajo ohranjati naše telo v ravnovesju in mu omogočajo, da z njihovo pomočjo deluje optimalno. Pozornost je potrebno posvetiti tudi načinu pridelave rastlin. Le ekološko pridelane rastline vsebujejo željene učinkovine in ne vsebujejo škodljivih gnojil, pesticidov in insekticidov.

Nega obraza in telesa je vsakodnevno opravilo, tako odraslih ljudi, kot tudi dojenčkov in otrok. Običajno začnemo dan v kopalnici, kjer si umijemo obraz s čistilnim gelom ali tonikom, nato pa nanj nanesemo vlažilno kremo, ki koži omogoča prožnost in elastičnost. Tudi otroka temeljito umijemo in naoljimo. Po jutranji kopalniški kuri sledi oblačenje v sveže oprana, pisana oblačila in nato zdrav zajtrk, ki je sestavljen iz organsko pridelanega sojinega mleka in ovsenih kosmičev, saj se zavedamo, da je vsa ostala hrana kupljena v trgovini polna gensko spremenjenih živil, obdelanih s pesticidi in gnojili ter predelana skupaj z nešteto aditivi in emulgatorji, ki ji podaljšujejo življensko dobo. Že preživet vsakdanjik kaže na to, da smo ljudje o prehrani že osveščeni, zelo malo pa vemo o škodljivih učinkih kozmetičnih izdelkov ter oblačil in igrač, narejenih iz bombaža ali sintetičnih vlaken.

Zaradi razvoja kemijske industrije in farmacije nam police ponujajo vrsto sintetičnih kozmetičnih preparatov, ki so dermatološko testirani, njihov cenovni razpon pa je širok in pogosto odvisen od blagovne znamke. Moderna tehnologija omogoča proizvodnjo takih izdelkov, ki združujejo »vse potrebno«.  Žal pa so ti sestavljeni iz sestavin iz nafte ali pa so na osnovi alkohola. Po mnenju proizvajalcev so učinkoviti, vsebnost sintetičnih kemikalij pa je prenizka, da bi škodovala, vsaj ne ob enkratnem nanosu. V primeru vsakdanje uporabe  sintetične kemikalije zavirajo normalno delovanje kože. Koža preneha izločati, dihati in se sama obnavljati, kar pomeni, da od teh izdelkov postane odvisna. Otroška koža je  tanjša in bolj propustna  in vse kemikalije lahko še hitreje prodrejo tudi v krvni obtok in tako vplivajo na delovanje notranjih organov in žlez, kar ima lahko tudi daljnoročne posledice.

Da bi se tem težavam izognili, je potrebno zaupati naravi. V naravi najdemo toliko zdravilnih rastlin, ki zaradi vsebnosti zdravilnih učinkovin, naravnih olj ter hranilnih snovi, vzpodbujajo naravno delovanje kože. Organska kozmetika iz bio sestavin koži omogoča dihanje, ne zamaši njenih por, njene blagodejne učinkovine pa ugodno vplivajo ne samo na kožo, ampak tudi na splošno dobro počutje.

Podobna zgodba se odvija tudi pri izbiri oblačil. Zavedamo se, da je za otroško kožo najbolj primerno oblačilo iz bombaža. To je tkanina, ki jo pozna ves svet. Zavedanje, da je gojenje bombaža eden največjih onesnaževalcev narave,  je zelo slabo. Verjetno vas bo pretreslo dejstvo, da se pri gojenju bombaža uporabi 16% vseh uporabljenih isekticidov. Intenzivna uporaba strupenih insekticidov in drugih kemikalij ima škodljive posledice na zdravje in slabo vpliva na okolje. Poleg vseh škodljivih snovi, ki jih bombaž absorbira med pridelavo, sledi še predelava bombaža do tkanine.  V procesu predelave bombažna vlakna obdelajo z belili, klorom, barvili in naftnimi prevlekami. Vse te snovi kljub pranju iz tkanine ne izginejo. Ohranijo se v lepih oblačilih in se vztrajno ter počasi preko kože absorbirajo v telo. Na trgu se je pojavila alternativa običajnemu bombažu – organski bombaž. Organsko pridelan bombaž ni gensko spremenjen in raste v zemlji , kjer ni dodanih pesticidov, herbicidov in drugih toksinov. Metoda ekološke pridelave izboljša rodovitnost zemlje in ohranja kvaliteto okolja tudi za naslednje generacije. Pri obdelavi organskega bombaža se ne uporablja belil, agresivnih kemikalij in sintetičnih barvil. Oblačila in igrače iz organskega bombaža so zdravju in okolju prijazna.

Narava je torej naš največji prijatelj. Pomaga nam k boljšemu zdravju in počutju ter tudi k lepšemu izgledu. Kljub poplavi vseh izdelkov na trgu se je potrebno zavedati, da ne potrebujemo vsega, saj otroku nekateri izdelki sploh ne koristijo ali mu celo škodujejo. Pri negi otroka je pomembno načelo »manj je več«, tisto manj pa naj bo BIO, EKO, ORGANSKO…in veder otroški nasmeh bo največja nagrada ter samopotrditev, da ste mu res ponudili največ!

Ne spreglejte:

Počisti

31.85 34.40 

Počisti
Počisti

31.85 34.40 

Počisti
Počisti

32.95 

Počisti
- 25%
ZADNJI
KOS
Počisti

29.60 

Počisti
Košarica
There are no products in the cart!
Nadaljuj z nakupovanjem