Spletna trgovina deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu. Naročila dostavimo v najkrajšem možnem času.

PREDNAROČILA do 19. 9. 2021 | EKO OBLAČILA KITE | KODA ZA 15 % POPUST: VITABABYKITE

Prijavite se na #VITABABY novice in prejmite kupoon v vrednosti 15 %. ➔ PRIJAVA

0
BLOG
PRIJAVA NA E-NOVICE
Prijavite se na #VITABABY
novice.

Še vedno imamo črevesne parazite

Težave, ki nam jih povzročajo, so številne in nekatere tudi zelo hude, a le redki pomislijo, da vzrok morda tiči v bitjih, ki se z veseljem gostijo in množijo v nas.

Kdo vse je parazit?
Ne mislimo na osebo, ki vse dni lenuhari, medtem ko vi delate za dva … čeprav med parazite res prištevamo tiste, ki živijo na račun drugih: gliste, metljaji, trakulje, črvi in praživali (amebe, bičkarji).

Kako pridejo zajedavci v naše telo?
Parazitom se je skoraj nemogoče popolnoma izogniti. Nahajajo se povsod okoli nas: v zraku, vodi in zemlji. Lahko jih zaužijemo z onesnaženo vodo ali hrano. Zelo rizično je meso, ki ni bilo toplotno obdelano, predvsem ribe in svinjina – npr. pršut. Okužimo se lahko zaradi umazanih rok, skozi kožo in dihalne poti, s pikom insektov in tudi pri spolnem odnosu.

V kakšnem okolju se dobro počutijo?
Ali se bodo določeni paraziti lahko naselili v telesu gostitelja je odvisno od različnih dejavnikov. Najpomembnejši so: izpostavljenost parazitom, imunski sistem gostitelja in njegova konstitucija. Najpogosteje jih najdemo v črevesju in v notranjih organih.

Kaj povzročajo paraziti
Zaradi parazitov, ki se naselijo v prebavilih, veliko slabše izkoristimo hranilne snovi, ki jih zaužijemo. Uničujejo celice, tkiva in organe, ob tem pa nas zastrupljajo s svojimi izločki.

Simptomi okužbe s paraziti so zelo številni: izguba apetita, občutek hladu, kašelj, driska ali zaprtje, težave z odvajanjem vode, kronična utrujenost, nespečnost, vročina, glavobol, kri v blatu, izkašljevanje sluzi s krvjo, slaba odpornost, srbečica, rumena obarvanost kože in beločnic, bolečine v sklepih, izguba spomina, bolečine v mišicah in krči, slabost in bruhanje, izpuščaji, krvavitev iz danke, izpad zadnjega dela črevesja, kratka sapa, bolečine v želodcu, napenjanje in vetrovi, zabuhlost in potenje ter škripanje z zobmi med spanjem.

Kronične okužbe z zajedavci povzročajo številne bolezni kot so astma, rak, anemija, vnetje jeter, alergije, bolezni srca, glavobol, artritis. Nekateri črvi, ki se naselijo v črevesju, povzročijo odprte rane v črevesni steni. Zaradi krvavenja iz ran se blato obarva zelo temno. Izguba krvi lahko povzroči pomanjkanje železa, anemijo in omotičnost.

Še posebno pozorni moramo biti pri alergijah, astmi in rakastih obolenjih, saj v teh primerih obstaja zelo velika verjetnost, da so v telesu prisotni paraziti.

Kako ugotovimo, ali jih imamo
Prisotnost parazitov ugotovimo s pregledom vzorca blata ali krvi. Pri okuženem človeku so v blatu jajčeca parazitov. Črve v drugih delih telesa lahko ugotavljamo z bioresonanco ali magnetno resonanco.

Kako si lahko pomagamo
Okužbe s paraziti preprečujemo tako, da:

– skrbimo za ustrezno higieno rok in telesa;
– uživamo čim manj sladkorja, saj je sladkor njihova najljubša hrana;
– živila segrevamo oziroma prekuhavamo.

Telo, ki so ga napadli paraziti, je polno strupov in škodljivih stresnih hormonov. Redno gibanje na svežem zraku pomaga krvnemu in limfnemu sistemu, da lažje opravita s strupi, bele krvničke pa lažje prispejo do okuženih mest. Piti moramo dovolj vode, da se lahko strupi izločajo tudi preko ledvic in kože. S prehrano, v kateri prevladuje zelenjava, poskrbimo za dovolj vitaminov in mineralov. Vitamini ščitijo celice, vlaknine pa pomagajo čistiti prebavni trakt.

Naravna sredstva proti parazitom so: česen, klinčki, pelin in zelena papaja. Parazitov se najlažje znebimo tako, da v prebavni trakt vnesemo ozon (ozon je plin, katerega molekula je sestavljena iz treh atomov kisika), saj se v takem okolju ne počutijo dobro in ga hitro zapustijo. Ozonizirana eterična olja (npr. Rizol) so idealna za odpravljanje parazitov, ker ohranjajo vlažnost črevesne sluznice in se enakomerno razporedijo po vsem prebavnem traktu.

Ker skoraj ni človeka, ki ne bi imel parazitov, je vsaj enkrat letno priporočljivo opraviti postopek čiščenja zajedavcev z Rizolom. Zadoščata dve 50 ml steklenički Rizola. Za vzpostavitev zdrave črevesne flore po čiščenju parazitov priporočamo Bactoflor 10/20.

POMEMBNO! Med jemanjem izdelkov, ki vsebujejo antioksidante in Rizolom je treba počakati vsaj eno uro. Enako pravilo velja za probiotike!

Nikakor pa ne smemo uničevati parazitov med nosečnostjo ali med dojenjem! Ko paraziti umrejo, se sprošča ogromna količina strupov, ki bi bila škodljiva za otroka.

Vir: https://www.avita.si/se-vedno-imamo-crevesne-parazite/

Košarica
There are no products in the cart!
Nadaljuj z nakupovanjem