Preverite našo ponudbo ekoloških izdelkov!

 
 
 

Iskalnik

 
 
 

KORISTNE POVEZAVE

 

KAM V VRTEC?

Boo-Boo - waldorfski vrtec
s kvalitetnim pedagoškim pristopom ter
z ekološko vegansko prehrano. 

 
 
 

Povabi prijatelja

 
  1. iPROJ, svetovanje, trgovina in druge storitve, d.o.o., VitaBaby-VitaKid eko-etična trgovina, varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

 
 

Pedokinetika®

Pedokinetika®

Razvojni koncept Pedokinetika® ponuja optimalne razvojne funkcionalne prijeme, s katerimi lahko kvalitetno navežemo stik z dojenčkom in jih dnevno udejanjamo v odnosu in negi dojenčka. Vse z namenom omogočiti učinkovit razvoj in rast nevromišičnih povezav in izražanje potenciala, danega z rojstvom.

Pedokinetika® temelji na individualnem razvoju osrednjega živčnega sistema, na podlagi najsodobnejših spoznanj plastičnosti možganov, spoznanj vpliva težnosti na razvoj nevromišičnih povezav in izvornega porajanja gibov, ki se oblikujejo v možganske poti in individualno povezanostjo starša z otrokom.

Starš - negovalec otroka, se giba v skladu z optimalnim položajem otroka. S potrebno reorganizacijo in zavedanjem funkcije gibanja, starš najde optimalna izhodišča za gib, dotik, premik skupaj z dojenčkom. Starš s svojim gibanjem prenaša dojenčku informacijo o položaju v prostoru. S tem ustvarja optimalne pogoje za porajanje nevronskih povezav, ki fizično pričenjajo nastajati. Posledično deluje optimalno na porajanje izvornih gibov, ki prehajajo v hoteno gibanje in se nadgrajujejo v kompleksne oblike gibanja, ki se kasneje izražajo s cikličnimi in acikličnimi pojavnimi oblikami. Predvsem pa se izražajo v  otrokovem "odraslem" življenju, kot celostno dojemanje sebe, funkcionalnem izražanju in sodelovanju z okoljem.

Svetovanje na področju gibalnega razvoja, Andreja Semolič s.p.
www.pedokinetika.si
www.pedokinetika.com

 

KNJIŽNA POLICA » Gibanje/Vzgoja

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.