Preverite našo ponudbo ekoloških izdelkov!

 
 
 

Iskalnik

 
 
 

KORISTNE POVEZAVE

 

KAM V VRTEC?

Boo-Boo - waldorfski vrtec
s kvalitetnim pedagoškim pristopom ter
z ekološko vegansko prehrano. 

 
 
 

Povabi prijatelja

 
  1. iPROJ, svetovanje, trgovina in druge storitve, d.o.o., VitaBaby-VitaKid eko-etična trgovina, varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

 
 

NaturNa

NaturNa

NaturnNa je slovenski proizvajalec v sodelovanju s priznanim belgijskim podjetjem, ki izdeluje latex ležišča že preko 50 let. Dve leti nazaj so postali 1. proizvodnja v Belgiji, ki je vzpostavila sistem, ki skrbno neguje naravne vire (nekdaj so v proizvodnji letno porabili 40 milijonov litrov vode, danes se v industrijske namene ne porabi niti kaplja pitne vode več. Voda nenehno kroži, primanjkljaj pridobijo z deževnico in popolnoma nič odpadne vode ne gre v kanalizacijo). Surovine se pridobivajo v sodelovanju z organizacijo FSC in Rainforest- Allience in s spoštovanjem do okolja ter družbeno odgovornim način do ljudi v procesu pridelave

Ležišča in vzglavniki kot končni proizvod s 100% vrhunskimi bombažnimi prevlekami s certifikatom GOTS nastajajo v Sloveniji.

 

Naturna- vse za spanje

Zakaj EKO spanje? 

- ker je boljše, saj so materiali mehkejši in čistejši. Ekološki bombaž pridelan brez škodljivih kemikalij ter brez vsebnosti umetnih materialov je v dotiku s kožo in za vaše počutje mnogo bolj prijeten, mehak in zračen.

- ker je zdravo. Za vas in za svet. V vaši postelji tako ni nobenih sledi pesticidov, herbicidov, formaldehida, insekticidov,.. Ne v vašem ležišču, vzglavniku, odeji ali posteljnini in zaradi teh izdelkov ne v zemlji in vodi. Ali ste vedeli, da se med proizvodnjo ene rjuhe iz konvencionalnega bombaža uporabi približno 1 kilogram nevarnih kemikalij?

- ker je pošteno, saj kmetje na bombažnih poljih delajo popolnoma brez uporabe škodljivih kemikalij- varujejo svoje zdravje ter kakovost končnega izdelka; delajo v dostojnih pogojih in prejmejo pošteno plačilo za svoje izdelke- gradijo prihodnost. Prepovedano je delo otrok. S svojim delom morajo biti popolnoma samozadostni, brez finančnih injekcij dobrodelnih organizacij- gradijo zdravstvene domove, šole,..

- ker ne povzroča trpljenja, kavčuk za latex ležišča ter les za postelje se pridobiva pod strogim nadzorom organizacij, ki ne dopuščajo neodgovornega ravnanja z gozdovi, priznavajo in spoštujejo pravice avtohtonih ljudstev, ustrezno ščitijo območja in živali, ki potrebujejo zaščito (kulturna in sveta mesta, ogrožen življenjski prostor živali in rastlin),… 

Ležišča pod blagovno znamko Naturna, katere lastnik je Zelena trgovina, so edina ležišča, ki so od začetka do konca narejena brez škodljivih kemikalij (formaldehida, pesticidov, herbicidov, insekticidov,…). Kljub prisotnosti naravnih materialov se ležišča popolnoma prilegajo vašemu telesu, nudijo udobje ter naravno in antialergijsko zaščito.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.