Iskalnik

 
 
 

KORISTNE POVEZAVE

 

KAM V VRTEC?

Boo-Boo - waldorfski vrtec
s kvalitetnim pedagoškim pristopom ter
z ekološko vegansko prehrano. 

 
 
 

Povabi prijatelja

 
 
 

VITABABY – EKOLOŠKA SPLETNA TRGOVINA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine VITABABY in pravni pouk so pripravljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom (OZ), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).


SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošne informacije

Z registracijo v spletno trgovino VITABABY in z potrditvijo naročila izjavljate, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine www.vitababy.si.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine urejajo naslednja področja:


Prodajna pogodba
,

Cene,

Ugodnosti,

Naročilo,

Dostava,

Plačilo,

Vračilo Izdelkov,

Reklamacije,

Prijava poškodovanih pošiljk.


Navedene pogoje si lahko natisnete in arhivirate za morebitno kasnejšo uporabo, vendar vas prosimo, da pred tiskanjem teh pogojev pomislite na okolje.

 

Prodajna pogodba

Prodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Pogodba sklenjena med ponudnikom in kupcem bo shranjena v arhivu podjetja iPROJ, svetovanje, trgovina in druge storitve, d.o.o. V primeru, da kupec želi ali potrebuje dodaten izvod pogodbe, mu jo podjetje iPROJ, svetovanje, trgovina in druge storitve, d.o.o. lahko ponovno dostavi po elektronski pošti ali preko Pošte Slovenije.

Po zaključku nakupa boste preko e-pošte prejeli potrditev, o sprejemu naročila, z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu (podrobneje o načinu naročanja glej razdelek Naročilo teh pogojev poslovanja).

 

Cene

Vse cene v spletni trgovini www.vitababy.si so dokončne glede na dan naročila in že vsebujejo DDV. Vrednost DDV-ja in strošek poštnine sta razvidna v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo.

Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila ter pod navedenimi pogoji.

Kljub trudu, da bi zagotovili ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, brez da bi lahko kupec uveljavljal kakršen koli zahtevek iz naslova povrnitve škode ali drugačne vrste nadomestila ali plačila. V teh primerih bo spletna trgovina VITABABY poskušala ponuditi  kupcu  rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

 

Ugodnosti

Prijavite se na naše e-novice (levi stolpec spodaj na vstopni strani) in sledite našim objavam na Facebook profilu VitaBaby, kjer redno objavljamo ugodnosti. V akciji, v posebni rubriki Eko trgovine, pa se tudi vedno najde kakšen izdelek.


Naročilo

Po prejemu naročila kupca, bomo le temu prejem naročila nemudoma potrdili.

Potrditev naročila se opravi na sledeči način:

Po dokončni potrditvi naročila, kupca preko elektronske pošte obvestimo o prejemu naročila. Običajno naslovnik prejme elektronsko obvestilo v 10 minutah, razen v primerih ko proces zaradi različnih nastavitev elektronskih poštnih odjemalcev traja nekoliko dlje.

Kupec prejme elektronsko obvestilo tudi takrat, ko blago odpremimo. Za tem je običajno potrebno dan ali dva, da Pošta Slovenije blago tudi dostavi na prejemnikov naslov.

V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v objavljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

 

Dostava

a) Način dostave

Blago naročeno v spletni trgovini VITABABY odpremimo v najkrajšem možnem času.

Dostavo naročenega blaga lahko pričakujete v roku enega (1) do deset (10) delovnih dni od dneva, ko prejmemo in potrdimo vašo naročilo, odvisno od naročenega izdelka. Skrajni rok za dostavo blaga je 30 dni od sklenitve pogodbe.

Blago, ki je na zalogi, odpremimo še isti dan za naročila, prejeta do 12. ure na delovni dan. Naročila prejta po 12. uri na delovni dan za blago iz zaloge, odpošljemo naslednji delovni dan. Vsa naročila prejeta izven delovnih dni (sobota, nedelja, prazniki), odpošljemo prvi naslednji delovni dan.

Ob naročilu večjega števila artiklov vam bomo v primeru različnih dobavnih rokov (več kot 10 dni) dostavo izvedli deljeno. O tem vas bomo preko elektronske pošte tudi obvestili.

V primeru, da bi prišlo pri dostavi do zamud vas bomo o tem preko elektronske pošte obvestili.

Dostavo naročenega blaga za nas izvajata Pošta Slovenije ter kurirska služba GLS. Če vas ob dostavi ni na naslovu, navedenem pri potrditvi naročila, bosta Pošta Slovenije oziroma podjetje GLS Slovenia na istem naslovu pustilo obvestilo o prispelem paketu. Obvestilo bo vsebovalo številko paketa in telefonsko številko podjetja GLS Slovenia. V roku štirih dni se morate s podjetjem GLS dogovoriti o novem datumu dostave. Če tega ne storite, GLS Slovenija, poizkusi peti delovni dan ponovno dostaviti paket. V kolikor paketa ni možno ponovno vročiti se paket brez obvestila vrne pošiljatelju. V kolikor vas ni mogoče najti na naslovu za dostavo in vam ni mogoče pustiti obvestila o prispelem paketu (na primer, če je stavba oziroma vhod za dostavo zaklenjen), potem bo GLS Slovenija paket ponovno skušal dostaviti naslednji delovni dan. Če je tudi drugi poiskus dostave neuspešen, bo GLS Slovenija brez obvestila vrnil paket pošiljatelju.

V svoj profil lahko dodate dodatne naslove za dostavo, med katerimi ob oddaji naročila izberete ustreznega. Preden je naročilo odpremljeno, nas lahko preko elektronske pošte ali telefona obvestite, da želite dostavo na drug naslov. Razen, če bo to sporočilo prispelo prepozno, bomo poskrbeli, da bo želja upoštevana in da bo naročeno blago prišlo na pravi naslov.


b) Strošek dostave

Strošek dostave je pavšalen in znaša 3,80 €.

Pri naročilih nad 86 eur strošek dostave krije Vitababy.

 

Plačilo

a) Po prejetju - Hitro & Udobno! (naknadno plačilo s 5 dnevnim odlogom)

Blago poravnate na transakcijski račun spletne trgovine Vitababy, številka SI56 1010 0005 4300 692, odprt pri banki Intesa Sanpaolo Bank, in sicer najpozneje v 5 dneh po prejetju izdelkov oziroma računa, ki ga prejmete skupaj z naročenimi izdelki. Račun poravnate samo za tiste izdelke, katere želite obdržati. Izdelkov, ki jih ne boste obdržali ne plačate in jih vrnete v skladu z določili za vračilo blaga.

 

b) Po predračunu

Blago poravnate po predračunu oz. podatki za predplačilo, ki jih prejmete skupaj s potrditvenim mailom za vaše naročilo. Veljavnost predračuna je 3 delovne dni. V tem času so naročeni izdelki rezervirani za vas. Predplačilo izvedete na transakcijski račun spletne trgovine Vitababy, številka SI56 1010 0005 4300 692, odprt pri banki Intesa Sanpaolo Bank.

 

 b) Po povzetju (z gotovino ali plačilno kartico)

Naročilo plačate dostavljavcu z gotovino ali plačilno kartico, ko vam dostavi naročeno blago. Za plačilo s plačilno kartico dostavljalec zaračuna provizijo po njegovem ceniku.

 

Vračilo izdelkov

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko spleta), brez razloga vrnete v roku 15 dni.

Skladno z določilom 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) lahko kupec v petnajstih (15) dneh od dneva sklenitve pogodbe  sporoči prodajalcu, da odstopa od pogodbe, ne da bi za to navedel razlog. V primeru, da je prodajalec blago že odpremil, začne teči petnajstdnevni rok, v katerem lahko kupec od pogodbe odstopi od dneva, ko je naročeno blago prejel.

Kupljeno blago mora kupec v teh primerih prodajalcu vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini, brez sledov uporabe ter z vso pripadajočo dokumentacijo.

Če ni v spletni objavi določeno drugače, vse morebitne stroške vračila krije kupec.

Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe oziroma od vrnitve blaga.

Naslov za vračilo kupljenega blaga je VITABABY, Privškova ulica 42, 1000 Ljubljana.

Na željo kupca pa lahko kupnino delno ali v celoti upoštevamo kot dobropis pri morebitnem drugem nakupu.

Vse ostale ugovore, pripombe, zahtevke in izjave ali morebitne pohvale nam lahko pošljete ne elektronski naslov info@vitababy.si

Obrazec za vračilo blaga se nahaja tu.

 

Reklamacije

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno uporabo ali če nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil ali če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije, uveljavlja zahtevke iz naslova odgovornosti za stvarne napake.

V primeru reklamacije, lahko kupec, zahteva  popravilo ali zamenjavo artikla.

Kupec lahko reklamirano blago vrne tako, da ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Če želite blago vrniti na naše stroške se o tem najprej dogovorite preko elektronskega naslova info@vitababy.si.

Drugačen način vračila na naše stroške ni možen. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

 

Prijava  poškodovanih pošiljk

V primeru, da je pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To storite tako, da pošiljko odnesete  na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ste jo prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času.

 

Prijetno nakupovanje in lep dan vam želi,

Ekipa VITABABY

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.