Preverite našo ponudbo ekoloških izdelkov!

 
 
 

Iskalnik

 
 
 

KORISTNE POVEZAVE

 

KAM V VRTEC?

Boo-Boo - waldorfski vrtec
s kvalitetnim pedagoškim pristopom ter
z ekološko vegansko prehrano. 

 
 
 

Povabi prijatelja

 
 1. iPROJ, svetovanje, trgovina in druge storitve, d.o.o., VitaBaby-VitaKid eko-etična trgovina, varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

 
 

❧ Ekološke plenice ECO by NATY 2 Mini (3-6 kg)

BIO PLANT BASED - Eko rastlinski materiali v stiku z otroško kožo!

VODILNA PLENICA v segmentu ekoloških plenic, kar potrjuje certifikat VINCOTTE! 

Plenička za sodobne čase! 
Trajnostna. Udobna. Nepremagljiva!

Nova, še bolj izpopolnjena plenička, izdelana iz naravnih in bio-obnovljivih materialov. Mehka, nežna, udobna plenička, ki diha. Nadvse zdrava plenička v vseh pogledih - brez GMO, na osnovi koruznega škroba, brez dišav, klora, nebeljena. Hipoalergena, zato je tveganje za plenični izpuščaj in alergijo bistveno zmanjšano. 

Količina: 33 plenic
Varčni paket: 132 plenic

Cena na plenico:
 0,36 €

Otrok, ki je rojen s povprečno težo pleničke Mini 2 običajno preraste v 4 tednih.

 

Cena: 11,89 €

Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

 

      


Za Zeleni Jutri - Pojutrišnjem - Za Zeleno Prihodnost!


LASTNOSTI ECO by NATY PLENIC NOVE GENERACIJE

 • Samo naravni certificirani materiali v stiku z dojenčkovo kožo.
 • Neodvisno OK biobased certificiranje s strani Ab Vinçotte. Prva plenica s tem certifikatom!
 • Večkrat nagrajene nadstandardne lastnosti.
 • Na osnovi naravnih bio-obnovljivih materialov.
 • FSC-certificirana sredica plenice iz celuloze.
 • Barva potiska na plenicah brez težkih kovin in ne škoduje zdravju.
 • Brez parfumov.
 • Certifikat Švedskega združenja za astmo in alergije potrjuje hipoalergenost plenice.
 • Embalažni ovoj iz obnovljivih materialov z neodvisnim certifikatom o obnovljivosti surovin. Cerifikat AB Vincotte ter certifikat BPI (Biodegradable Products Institute) s standardom ASTM D6868, ki zagotavlja, biorazgradljivost embalaže.
 • Nastanek: 1994, Švedska.

 
POMEMBNO! - 
CERTIFICIRANJE S STRANI NEODVISNIH LABORATORIJEV IN ORGANIZACIJ

1.
Eco by Naty plenica je prva plenica s certifikatom OK Biobased, ki je certificirana s strani Vincotte.

Vincotte je neodvisno, mednarodno priznano jamstvo za obnovljivost surovin. Je ena najzahtevnejših ekoloških organizacij na svetu. Je tudi eden od redkih certifikacijskih organov na svetu, ki uporablja tako evropske kot severnoameriške standarde.

 


2.

Eco by Naty je tudi prva blagovna znamka v svetovnem merilu, ki ima neodvisen certifikat za obnovljivost izdelkov v skladu z ASTM D6866.

ASTM je neprofitna organizacija, ki zagotavlja forum za razvoj in objavo mednarodnih standardov za materiale, izdelke, sisteme in storitve. Člani na prostovoljni bazi predstavljajo proizvajalce, uporabnike, potrošnike, vlado in akademske kroge v več kot 140 državah.


ECO BY NATY GARANCIJA!

Popolnoma brez škodljivih kemikalij!

 • Brez dioksinov, 
 • klora, 
 • dišav, 
 • ftalatov, 
 • hlapnih organskih spojin (HOS),
 • barvil.


  

 

SESTAVA

Plenica Eco by Naty je zasnovana na naravnih in obnovljivih materialih. Vpojna plast je iz celuloznih sekancev skandinavskih gozdov, ki so vzgojeni po načelih trajnosti. To tudi dokazuje FSC certifikat.

Neprepustna zunanja plast je iz mešanice koruznega škroba (brez GSO) in biorazgradljivega poliestra. 60% biorazgradljiva, brez za okolje škodljivih dioksinov.

 • 100% certificirana FSC puhasta vpojna plast in zunanja plast .
 • Brez klora, brez lateksa, brez GSO, brez fungicida tributilina.
 • Zunanja plast iz popolnoma biorazgradljivega filma iz koruznega škroba (certifikat OK Biobased).
 • Notranjost popolnoma biorazgradljiva (certifikat OK Biobased).
 • Bioplastika, pridobljena iz obnovljivih virov (sladkornega trsa).
 • Brez ftalatov, brez organokositrnih spojin, brez težkih kovin, brez beljenja s klorom, brez formaldehida, brez kolofonija, brez azo-barvil, brez PVC-ja in drugih snovi, ki so znane kot škodljive za zdravje ali okolje.
 • Certifikat potrjuje, da je plenica Eco by Naty brez znanih alergenov ali snovi, ki jih prepoznavamo kot lokalno dražilne, rakotvorne ali mutagene.  

   DOBITNICA NAGRAD IN PRIZNANJ!

"Junior Design Awards" - V letu 2011 je Naty plenica zmagala v kategoriji ekoloških plenic z nazivom "Best Eco Nappy". V letu 2015 je zasedla drugo mesto z oceno: "Zelo pohvaljeno".

    

 


EKOLOŠKO RAVNANJE Z ODRABLJENO PLENICO ECO by NATY

Zaradi narave uporabe plenice (blato dojenčkov), plenica ne sme končati na deponijah, ker predstavlja okolju nevaren odpadek (patogene bakterije). V najmodernejših centrih za ravnanje z odpadki zato vse plenice, tudi ekološke plenice, ločijo od ostalih odpadkov in jih sežgejo. Prednost Naty plenic je, da se pri sežigu porabi manj energije, saj gre za naravni izdelek, izdelan iz bio-obnovljivih materialov.

Takšen podatek nam je posredovala tudi slovenska Snaga, ki ima najmodernejši sistem v Evropi za ravnanje z odpadki in ravna z njimi v skladu z evropsko zakonodajo in smernicami. Njihovo navodilo je, da je potrebno vse plenice, tudi ekološke, odložiti v zabojnike za mešane odpadke.

Embalaža vseh ECO by Naty izdelkov je iz bio-obnavljivih materialov. 

 

KAKO SE JE VSE SKUPAJ ZAČELO?

Eco by Naty je razvila pred 24 leti Marlene Sandberg, Švedinja, mamica dveh otrok. Eco by Naty je vodilna zelena plenica. Že od prvih korakov v letu 1984 je bila v ospredju ekološkega razvoja in njeno zagotovilo je, da tam namerava ostati tudi v prihodnosti.

 

V svetu, v katerem je vse več zavajanj in okoriščanja na račun izkrivljenih eko politik, storitev in marketinga za ekološke izdelke, ki to v resnici niso, si je zaupanje potrebno zaslužiti! Zato nam Naty transparentno predoča izkaze in certifikate, ki nesporno in na podlagi trdnih dokazov ter neodvisnih testov dokazuje, kar govorijo.

Vrh vsega je Naty najbolj uspešna zelena plenica na planetu glede na ocene uporabnikov. V Naty-ju niso presenečeni nad tem, saj jih je 20 let inovacij na področju plenic naučilo in vodilo v to, da nikoli niso naredili kompromisa in s tem ogrozili odličnih funkcionalnih lastnosti in izjemne kakovosti Naty plenic.

 

NAJBOLJ ZELENA PLENICA - PLENICA ZA PRIHODNOST! PLENICA ZA IZJEMNO DOBROBIT PLANETA IN OHRANITEV ZDRAVJA NAŠIH OTROK!

 

Članki

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.