Spletna trgovina deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu. Naročila dostavimo v najkrajšem možnem času.

PREDNAROČILA do 19. 9. 2021 | EKO OBLAČILA KITE | KODA ZA 15 % POPUST: VITABABYKITE

Prijavite se na #VITABABY novice in prejmite kupoon v vrednosti 15 %. ➔ PRIJAVA

0
BLOG
PRIJAVA NA E-NOVICE
Prijavite se na #VITABABY
novice.

Grimm’s Mavrica – prva izbira med kreativnimi lesenimi igračami

Podobno kot vse Grimmove igrače tudi Grimmova mavrica spodbuja kreativnost in pomaga razvijajati ustvarjalni potencial. Je otrokova popotnica iznajdljivosti in inovativnosti za vse življenje!

GRIMM’S igrače – zakladnica, ki spodbuja otroško DOMIŠLJIJO in razvija KREATIVNOST.

Zakaj je pomembna kreativnost?

Kreativnost je vse in v vsem!

Sir Ken Robinson, angleški avtor, govornik in mednarodni svetovalec v izobraževanju, pravi, da je kreativnost oziroma ustvarjalnost proces oblikovanja izvirnih idej, ki imajo vrednost, domišljija pa temelj ustvarjalnosti. To je sposobnost zavedanja stvari, ki jih naši čuti ne zaznajo.

Gre za povezanost naše Biti z Univerzumom, doživljati tu in zdaj, v tem trenutku, kar je otrokom v globoki domišljijski igri stalnica. Takšno stanje je zdravilno za duha, telo in um. Hkrati je popotnica za celo življenje. Ustvarjalnost govori o svežem razmišljanju. Ni nujno, da je novo v celotnem človeštvu – čeprav je to vedno bonus – vsekakor za osebo, od katere je to ustvarjalno delo. Ustvarjalnost vključuje tudi kritično presojo o tem, ali je tisto, na čemer delate, dobro.

Ustvarjamo ne samo za to, da bi imeli dobre ideje, izdelke in da bi pustili svoji domišljiji prosto pot. Lahko vključuje vse to, vendar vključuje tudi dodelavo, preizkušanje in osredotočanje na to, kar počnemo, na sam proces. Gre za izvirno razmišljanje posameznika in tudi za kritično presojo, ali je nekaj v pravi obliki in ali je vredno, vsaj za osebo, ki delo izvaja ali izdelek izdeluje.

Pravo gonilo ustvarjalnosti sta notranji vzgib po novem, odkritju in strast do samega dela. 

Kreativnost, ki jo razvijamo že zgodaj v življenju, je izjemno darilo, da se v življenju bolje znajdemo (to ni vezano na izobrazbo), uživamo v socialnih stikih in na splošno nadgradimo življenje na drug nivo.

Velikokrat nas sprašujete za nasvet o igračah, ampak velika Grimmova mavrica je tista, ki mi največkrat prva pride na misel, ker izgleda odlično, z otroki tako čudovito raste in ponuja nešteto možnosti za igro.

Z njo se zabavajo tako zelo majhni otroci kot tudi šolski otroci in, ne boste verjeli, tudi odrasli. ツ

Celotno mavrico ali posamezne lesene elemente lahko zložite kot stolp ali postavite elemente v predor … naredite iz njih mostove in pustite, da se avtomobili vozijo po njih ter možiclji imajo razgled z mostu.

Različne barve rutic lahko uporabite za travnik zeleno, rumeno za polje z žitom in modro za jezero, najbolj priljubljeno mavrično pa kar za vse skupaj ali otroški ples med mavričnimi elementi.

Velika mavrica lahko postane hiša za lutke ali pa kar iglu, zibelka za lutke ali pa ograjeni prostori in ograde za živali.

In z njo lahko zgradite najlepše skulpture. Na takšen način se radi igrajo malo večji otroci. Preskušajo se tudi v iskanju ravnotežja, da se jim skulptura ne bi podrla.

Domišljija nima meja z Grimm’s mavricami. Celovitost in pestrost barv ponuja neskončne možnosti. Posamezne dele mavrice, velike ali male, klasične, pastelne ali barv sončnega zahoda lahko uporabimo tudi za prikaz na mizici letnih časov.

Velika lesena mavrica je sestavljena iz 12 delov, majhna pa iz 6 delov. Les je odporen proti mokroti, uporabljene so netoksične barve.

Besedilo: Nadja Baćac
www.vitababy.si

Košarica
There are no products in the cart!
Nadaljuj z nakupovanjem