Spletna trgovina deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu. Naročila dostavimo v najkrajšem možnem času.

| 15 %-OTVORITVENI POPUST NA VSE | Do vključno torka, 28. 9. 2021 | KODA: VITABABY-NEW |

Prijavite se na #VITABABY novice in prejmite kupoon v vrednosti 15 %. ➔ PRIJAVA

0
BLOG
PRIJAVA NA E-NOVICE
Prijavite se na #VITABABY
novice.

FASHION REVOLUTION WEEK na VITABABY.SI ☀ Who made my clothes? ☀ Who made my shoes? ☀ Who made my hat?

Vsak glas šteje! Vsako dejanje šteje! Mi smo tisti, ki odločamo z vsakim svojim dejanjem, z besedo in nakupom, kakšen bo naš prihodnji svet! Koga še želimo videti med nami in koga ne? Koga bomo podprli in koga ne?

Vsa naša v Sloveniji in v tujini (Anglija, Nemčija) izdelana oblačila so ekološka, njihovi proizvajalci pa zavezani k visokim etičnim, socialnim vrednotam, vzdržnosti, trajnostnemu načinu, varovanju okolja.

Z našimi proizvajalci imamo pristen odnos in smo z njimi tesno povezani. S skupnim glasom se trudimo spremeniti modno industrijo v bolj zdravo panogo.

❤ ❤ ❤

Z nami so redno slovenski LANABe (živahna, inovativna lastnica Tina, ki je vedno pripravljena priskočiti k stvari), kmalu se nam bo pridružil tudi slovenski Terrasleep, angleški Kite je redno z nami, nemška Disana, nazaj k nam po 2-letnem premu prihaja tudi People Wear Organic.

Ekološka posteljnina, ležišča oz. hišni tekstil prihajajo iz slovenskega podjetja NaturNa (Sandra je ena zelo kreativna in podjetna ženska, ki navdušuje tudi s poučnim pisanjem člankov, knjig) ter iz nemškega podjetja Cotonea.

Imamo tudi še nekaj kosov otroških eko oblačil iz prejšnjih kolekcij angleškega Green Baby (ki žal več ne obstaja na trgu, zato imamo njihova oblačila znižana močno pod ceno) ter Little Green Radicals in Frugi, za katera smo zaznali, da sta oba malo manj zanimiva za slovenski trg in smo ju izveli iz nadljne ponudbe.

❤ ❤ ❤

Zaradi trenutne krize ekološki tekstilni delavci potrebujejo našo solidarnost bolj kot kdaj koli prej. Tako v Sloveniji kot tudi drugod po svetu, ti izgubljajo službe in s tem je ogroženo njihovo preživetje in preživetje njihovih družin.

Mi naših naročil in prednaročil zaradi krize nismo preklicali. Nasprotno, menimo, da moramo zdaj držati skupaj bolj kot kdajkoli prej. Nekatera sodelovanja smo zato tudi na novo stkali.

Sodelujte in pomagajte z nakupom ekoloških oblačil ljudem, brez katerih naša eko oblačila ne bi obstajala … pa tudi zato, da jih bomo lahko imeli na voljo še naprej.

V času, ki prihaja, bodo ekološka in trajnostna oblačila še kako pomembna, saj nam bodo pomagala ohranjati visok nivo zdravja, dober imunski sistem, visok nivo etike, zavedanja in energije.

Prehajamo v nov čas, ko ne bo pomembno, kako se izogniti virusom in drugim mikrobom oz. boleznim, ker to v realnem življenju ni mogoče. Edino, kar nam bo zagotavljalo, da ostajamo zdravi, je dober imunski sistem. Ta ostane na visokem nivoju delovanja, če ga podpremo z ustrezno kvalitetno ekološko pridelano hrano, dovolj kvalitetnega spanja in gibanja ter delom in delovanjem, ki izpolnjuje našega duha, je naše poslanstvo, deluje za ljudi.

Po drugi strani bo pomembneje bolj kot kdajkoli prej, da v telo zavestno ne vnašamo strupov, denimo, z industrijsko predelano nizkoenergijko hrano, z vnosom nepotrebnih sintetičnih zdravil (na voljo imamo več tisoč naravnih rešitev), s cepivi, ki nikjer na svetu niso preverjena na vsebnost, varnost in učinkovitost s študijami, kot je to zahtevano za druga farmacevtska zdravila, z agresivnimi čistili in umetnimi dišavami, nenaravno, neekološko, sintetično kozmetiko … enako velja, da na telo ne dajemo toksičnih konvencionalnih oblačil (tudi ne spimo v toksični konvencionalni posteljnini in na strupenih umetnih ležiščih) – le oblačila iz certificiranih ekoloških materialov ali rabljena oblačila, preprana najmanj 50x, so zagotovilo, da preko kože, podobno kot pri kozmetiki, ne bomo v svoje telo in telo otrok vnesli nepotrebne toksične snovi, ki šibijo imunski sistem.

Paziti pa moramo tudi na higieno svojih čustev (ne živimo v strahu, jezi, žalosti!), higieno misli, obtožb, sodb in zavisti. Skrbimo za svoj duh, visoko zavest in visok nivo energije. Samo v tako visokih vibracijah smo za viruse, bakterije in bolezni, ki ji ti povzročajo, nedotakljivi!

Prehajamo v čas, ko bo zdravje večja vrednota kot kdajkoli prej. Moderno bo biti zdrav.

Vitababy Fashion revolution week 2020


❤ ❤ ❤

V trgovini ponujamo tudi 2 etično orientirani znamki bosonogih čevljev. Angleški priljubljeni Freet že zelo dobro poznate! Morda malo manj naš zelo povezan in naklonjen odnos lastnika Freet-a. 

Za edinstvene Ahinsa Shoes® iz Češke pa nam srce bije na novo. Proizvajajo ne samo etično, imajo visoko socialno in ekološko noto do svojih delavcev in izjemno pristen odnos do distibuterjev. Ne delajo na zalogo in so tudi iz tega vidika zelo racionalni z materiali, ekološki.

Tretji, trajnostno naravnan proizvajalec angleške bosonoge obutve, Vivobarefoot, pa v času krize ugotavlja, da trajnostno ni več dovolj, da bo potrebno preiti na nov nivo, na nivo obnove, regeneracije. Z izbiro recikliranih materialov in inovacijo novih materialov želijo biti budilci duhovnega preporoda in dviga zavesti pri ljudeh.

 (Foto: Ahinsa Shoes®)

❤ ❤ ❤

Poletni klobučki in kapice prihajajo k nam iz nemškega družinskega podjetja Pickapooh, v katerem naredijo klobučke ročno, večinoma sproti, brez kopičenja zalog, v svoji lastni tovarni na severu Nemčije.

Pomladne, jesenske in volnene zimske kapice prav tako prihajajo od tam ter iz nemške Disane, ki proizvaja poleg eko volnenih kap tudi eko volnena oblačila.

Vitababy Fashion Revolution Week I made your hat

Za zrelo, zavedno in zdravo družbo. Za celosten pogled naprej.

Ekipa Vitababy-Vitakid

Košarica
There are no products in the cart!
Nadaljuj z nakupovanjem