Preverite našo ponudbo ekoloških izdelkov!

 
 
 

Iskalnik

 
 
 

KORISTNE POVEZAVE

 

KAM V VRTEC?

Boo-Boo - waldorfski vrtec
s kvalitetnim pedagoškim pristopom ter
z ekološko vegansko prehrano. 

 
 
 

Povabi prijatelja

 
  1. iPROJ, svetovanje, trgovina in druge storitve, d.o.o., VitaBaby-VitaKid eko-etična trgovina, varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

 
 

3-consko ležišče BIAL M, 90 x 200 cm (do 75 kg) / EKO lateks + EKO bombaž

EDINA naravna ležišča v Sloveniji!

OBVEZNA UPORABA letvenega posteljnega dna s prožnimi letvicami, kajti brez prilagodljivega posteljnega dna ne izkoristite vseh prednosti prilagodljivih, zračnih in naravnih ležišč. Več TU!

Za malčke, mladostnike in odrasle, ki nimate težav s spanjem in pretežno spite na hrbtu ali na trebuhu.

Točkovno prilagodljivo ležišče v mehkejši izvedbi in širše cone zagotavljajo pravilno podporo telesu, kljub običajno pogostem premikanju po celotni postelji. Prevleka je iz čistega ekološkega bombaža, kar zagotavlja zdravo zračnost in naravno anti alergijsko zaščito.

 

Cena: 389,90 € 350,91 €

Stanje zaloge: na voljo (dobava: 10-14 delovnih dni)

 

 

Višina ležišča s prevleko: 13 - 13,5 cm.

* OTROKE, ker zaradi njihove velikosti izbira 7-conskega jedra ni smiselna. Točkovno prilagodljivo ležišče v mehkejši izvedbi in širše cone omogočajo pravilno podporo telesa ne glede na lego spanja. Kljub pogostemu premikanju otroka po celotnem ležišču ležišče Bial zagotavlja pravilno, naravno oporo hrbtenici. Tudi v času pubertete, ko telo najbolj raste in se razvija.

* MLADOSTNIKE, pri katerih izhajamo iz dejstva, da običajno nimajo težav s spanjem. Čeprav se zaradi telesne konstitucije za starost od 16 let dalje včasih izbere tudi že bolj dodelano sedem consko ležišče.

* ODRASLE, ki pretežno spijo na hrbtu in/ali trebuhu in nimajo pri spanju posebnih težav.


Podrobnosti

Umetni materiali in razne apreture, ki jih v želji po uničevanju pršic vsebujejo konvencionalni izdelki, lahko zaradi vsebnosti insekticidov slabo vplivajo tudi na vašega otroka. Posteljnina naj bo zračna in po možnosti iz naravnega ekološkega bombaža, ki je dokazano gojen brez herbicidov, pesticidov in drugih toksinov.

PREVLEKA iz EKOLOŠKEGA BOMBAŽA: prevleka ležišča v osnovi ni pralna, ker niso narejene nobene obdelave proti krčenju in mečkanju materialov. Ekološki bombaž prešit z bombažem se namreč krči kar do 15%. Če želite pralno prevleko, vam lahko naredimo tudi to. Material bomo pred šivanjem pralno obdelali, da se skrči in šele potem zašili prevleko. V tem primeru je samo jedro ležišča zaščiteno še z dodatno notranjo prevleko, ki omogoča spanje na ležišču tudi v času, ko se vrhnja prevleka po pranju suši. Zaradi več porabljenega materiala je doplačilo za ležišče v pralni prevleki 20 €.  

Certifikati: Zaradi možnih zlorab so vsi certifikati GOTS, Rainforest, 100% naravni latex,... za ogled na voljo v naši poslovalnici in se po elektronski pošti ne pošiljajo.

Zakaj so ekološki materiali tudi pri spanju najbolj priporočljivi?
Ob izrazu ekološki najprej pomislimo na visoko ceno izdelka. Deloma je to seveda res. Posteljnina iz ekološkega bombaža je zaradi nizke cene konvencionalnih bombažnih izdelkov razmeroma draga. Ni pa nič dražja od modnih blagovnih znamk, ki imajo visoko ceno in nobenega razloga zanjo. Pri ležiščih pa je drugače. Cene naših ležišč so v nekaterih primerih celo nižje od izdelkov blagovnih znamk, ki že vrsto let prevladujejo na slovenskem trgu. Cene, ki jih nudimo so dostopne zaradi kratkih poti in malo posrednikov. Iz Gvatemale do Belgije in do proizvodnje v Sloveniji. Res pa je, da so na tem področju nekateri konvencionalni izdelki absolutno precenjeni.

Bolj kot sami materiali so problematične obdelave le teh. Materiali niso več takšni, kot so bili. In vsako leto bo huje. V letu 2014 so največji porast zasledili prav pri spojini formaldehid, ki je po podatkih WHO dokazano rakotvorna. Poleg formaldehida, ki se nanaša na tkanine proti krčenju in mečkanju, se za zaščito proti pršicam uporabljajo insekticidi. Glavna sestavina poliestra je etilen glikol, ki lahko povzroči okvaro ledvic in živčnega sistema. A tudi naravni materiali niso več to kar so bili. Konvencionalni bombaž je poln pesticidov, herbicidov, ... Te snovi povzročajo poleg prekomernega potenja, tudi alergijske odzive kože, nenehen občutek prehlajenosti in težko dihanje. Glavni sovražnik v postelji že dolgo ni več pršica, temveč kemikalije.

Kot pri hrani, je tudi pri teh izdelkih pomembno od kje prihajajo, kakšen je transport in skladiščenje: V Evropi in delno tudi v Afriki so že poostrili nadzor nad količino uporabljenih kemikalij, vendar to ne velja za izdelke, ki prihajajo iz Azije, kjer v nenadzorovani količini uporabljajo formaldehide, spojine, ki povzročajo mutacijo in genotoksičnost živih organizmov. In teh izdelkov je v naših trgovinah vedno več. Surovine ne morejo vedno prihajati iz Evrope. Zato bodite pozorni na to, da končni izdelek, ki pride v vaš dom, nastane čim bliže vašemu domu. Zaradi dolgih prevoznih poti na kontejnerskih zbirnikih, kjer so izdelki vakuumsko zaprti, se kemikalije le še dodajajo, saj je treba izdelke poškropiti za zaščito pred plesnijo, bakterijami in glodavci. 

POSEBNOSTI NAŠIH LEŽIŠČ:

Ležišča pod blagovno znamko Naturna so edina ležišča v Sloveniji, ki so od začetka do konca narejena brez škodljivih kemikalij (formaldehida, pesticidov, herbicidov, insekticidov,...). Končni izdelki nastajajo v Sloveniji v lastni proizvodnji. Izdelana so iz 100% naravnega lateksa in prevlek iz 100% ekološkega bombaža. Tako se ležišče kljub prisotnosti naravnih materialov popolnoma prilagaja vašemu telesu, nudi udobje ter naravno anti alergijsko zaščito.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.