Preverite našo ponudbo ekoloških izdelkov!

 
 
 

Iskalnik

 
 
 

KORISTNE POVEZAVE

 

KAM V VRTEC?

Boo-Boo - waldorfski vrtec
s kvalitetnim pedagoškim pristopom ter
z ekološko vegansko prehrano. 

 
 
 

Povabi prijatelja

 
  1. iPROJ, svetovanje, trgovina in druge storitve, d.o.o., VitaBaby-VitaKid eko-etična trgovina, varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

 
 

Otroštvo brez cepiv

Otroštvo brez cepiv

Na voljo zadnji kosi!

Avtorica: Wendy Lydall

PRELISTAJ KNJIGO!

Knjiga, ki odgovarja na mnoga vprašanja, je celovit vodič skozi mite, dejstva, težave in rešitve, povezane z vzgojo, nego, zdravjem in dobrobitjo necepljenega otroka. Primarno je namenjena staršem, berejo pa jo tudi mnogi zdravstveni delavci, saj je opremljena s prek 500 znanstvenimi referencami.

 

Cena: 20,00 €

Stanje zaloge: zadnji kosi (dobava: 1-3 delovne dni)

 
  • Kakšna je razlika med otroškimi in drugimi nalezljivimi boleznimi?
  • Kako varno preboleti ošpice, mumps, rdečke, norice, oslovski kašelj in druge otroške nalezljive bolezni?
  • Zakaj davica in polio nista otroški bolezni in kako ju preprečevati?
  • Ste vedeli, da je vročina koristna in da je zbijanje vročine nevarno?
  • Kako deluje homeopatija in zakaj je »homeopatsko cepljenje« mit?
  • Od kod izvira čredna imunost in zakaj je s cepivi ni mogoče doseči?
  • Ste prepričani, da cepljeni otroci bolezni prebolevajo v blažji obliki?
  • Ali koristi cepljenja res pretehtajo tveganja?

Medicinski funkcionarji trdijo, da je cepljenje varna, učinkovita in znanstvena praksa, v katero ne bi smel podvomiti noben odgovoren posameznik. Toda o upravičenosti tega dvestoletnega rituala danes kljub temu dvomi čedalje več ljudi, predvsem staršev. Avtorica pravi: »Cepljenje je neznanstven postopek že vse od zgodnjih začetkov Edwarda Jennerja, izvajajo ga na komercialnih temeljih, v povezavi z izjemno močnimi farmacevtskimi interesi. Nalezljive bolezni pa še vedno znatno ogrožajo zdravje in dobrobit otrok vseh družbenih slojev.« Wendy Lydall razume starše, ki se ne znajdejo v zmedi nasprotujočih si informacij. Vrednost njenega mednarodno uveljavljenega priročnika, ki je izšel leta 2009 (pod naslovom Raising a vaccine free child), zdaj pa je vsebinsko prenovljen izšel tudi v slovenskem prevodu, niso le informacije o drugi plati cepljenja, pač pa tudi temeljiti zapisi o boleznih. Knjiga podrobno opisuje otroške in druge nalezljive bolezni, za vsako pozorno opiše simptome in načine ravnanja, da bi se lahko pozdravili brez zapletov (npr. kako varno preboleti oslovski kašelj ali ošpice). Izčrpno je poglavje o vročini, v katerem avtorica glasno opozarja na nevarne prakse zbijanja vročine. Knjiga je celovit vodič skozi mite, dejstva, težave in rešitve, povezane z vzgojo, nego, zdravjem in dobrobitjo necepljenega otroka. Primarno je namenjena staršem, berejo pa jo tudi zdravstveni delavci, saj je opremljena s prek 500 referencami na medicinske študije in druge znanstvene vire. 

O AVTORICI:

Avtorica Wendy Lydall je mati dveh otrok, predavateljica in aktivistka iz novozelandskega združenja za ozaveščanje o imunizaciji (New Zeland Immunisation Awareness Society), pa tudi »detektivka«, kot jo v predgovoru poimenuje zdravnik Mike Godfrey. Bogate izkušnje (s sistemi cepljenja, praksami necepljenja in s po cepljenju poškodovanimi otroci) je pridobila v treh državah, kjer je živela; v Južni Afriki, Na Novi Zelandiji in v Avstraliji, ker živi danes. Že leta preučuje znanstveno literaturo o cepljenju in o naravni imunosti, sodeluje z zdravniki ter si dopisuje z medicinskimi oblastmi po vsem svetu, ko od njih skuša dobiti odgovore na neprijetna vprašanja.

Vrednost njenega uveljavljenega priročnika, ki je prvič izšel leta 2009 pod naslovom Raising a vaccine free child, zdaj pa je vsebinsko prenovljen in preveden tudi v slovenščino, niso le informacije o drugi plati cepljenja in številne zgodbe družin, ki jim je avtorica pri svojem delu pomagala, ampak predvsem temeljiti zapisi o posameznih boleznih. Knjiga namreč podrobno opisuje otroške in druge nalezljive bolezni. Opiše simptome in načine ravnanja, da bi lahko bolezni pozdravili brez zapletov. Izčrpno je poglavje o vročini, v katerem avtorica opozarja na nevarne prakse zbijanja vročine, s katerimi današnja medicinska doktrina povzroča več škode kot koristi.

 

Dokumenti

 

Izbirate lahko tudi med...

 

Članki

 

Novice

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.