Preverite našo ponudbo ekoloških izdelkov!

 
 
 

Iskalnik

 
 
 

KORISTNE POVEZAVE

 

KAM V VRTEC?

Boo-Boo - waldorfski vrtec
s kvalitetnim pedagoškim pristopom ter
z ekološko vegansko prehrano. 

 
 
 

Povabi prijatelja

 
  1. iPROJ, svetovanje, trgovina in druge storitve, d.o.o., VitaBaby-VitaKid eko-etična trgovina, varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

 
 

Ideološki konstrukti o cepljenju

Ideološki konstrukti o cepljenju

NOVA, 2. DOPOLNJENA IZDAJA!
Znanstvena monografija

PRELISTAJ KNJIGO!

Avtorica: dr. Mateja Černič

Knjiga je namenjena vsem, ki želijo o cepljenju izvedeti več. In vsem, ki iščejo znanstvene dokaze. Predvsem pa vsem tistim, ki cepljenju do sedaj niso posvečali posebne pozornosti, temveč so ga sprejemali kot povsem samoumeven in neproblematičen medicinski ukrep.

Izdajatelj: Založba Vega.
Leto izida: februar 2018. Posodobljena 2. izdaja.
Mehka vezava, 462 strani
Mere: 24x17x3 cm
ISBN: 978-961-6991-06-3

 

Cena: 33,00 €

Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 dni)

 

Monografija "Ideološki konstrukti o cepljenju" sooča medicinsko, sociološko in humanistično dimenzijo problematike cepljenja. Podana je podrobna in sistematična analiza družbeno uveljavljenih trditev o cepljenju: da so cepiva učinkovita, da so varna, da so stranski učinki redki in blagi, da so cepiva pred vstopom na trg temeljito preizkušena v rigoroznih znanstvenih študijah, da regulatorni organi skrbno bdijo nad varnostjo in ustreznostjo cepiv itd.

Na kakšnih argumentih temeljijo te trditve, ki služijo kot podpora legitimizaciji, legalizaciji in implementaciji cepljenja, tudi obveznega cepljenja otrok?

Avtoričina analiza razkrije, da gre v prvi vrsti za ideološke konstrukte, torej za interesno pogojene konstrukte realnosti, ki se na podlagi enormne družbeno-politične in ekonomske moči uveljavljajo na račun drugih in drugačnih konstruktov.

Z drugimi besedami, knjiga argumentira, zakaj te trditve ne držijo. Namenjena je vsem, ki želijo o cepljenju izvedeti več, in vsem, ki iščejo znanstvene dokaze.

Predvsem pa izziva tiste bralce, ki o cepljenju doslej niso posvečali posebne pozornosti, ker so ga sprejemali kot samoumeven in neproblematičen medicinski ukrep.

Predavanje dr. Mateje Černič, Mikrobiološka poletna šola, Cepiva, 2016:

 

 

Dokumenti

 

Izbirate lahko tudi med...

 

Članki

 

Novice

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.