Preverite našo ponudbo ekoloških izdelkov!

 
 
 

Iskalnik

 
 
 

KORISTNE POVEZAVE

 

KAM V VRTEC?

Boo-Boo - waldorfski vrtec
s kvalitetnim pedagoškim pristopom ter
z ekološko vegansko prehrano. 

 
 
 

Povabi prijatelja

 
  1. iPROJ, svetovanje, trgovina in druge storitve, d.o.o., VitaBaby-VitaKid eko-etična trgovina, varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

 
 

Pralne blazinice za dojenje, saten/molton, 3-plastne / 6 kosov

Mehke blazinice za nedrček so narejene iz treh plasti visoko vpojnega bombažnega molton tkiva in bombažnega satena (zaradi satena je možnost lepljenja na kožo majhna).

Narejeno v skladu z najzahtevnejšimi IVN BEST ekološkimi standardi.

SESTAVA: 100% satenasti in molton ekološki bombaž.
Količina: 6 kosov dimenzije približno 12x12 cm.

 

Cena: 8,95 €

Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

 

Molton tkivo je povsem naravno, mehko in visoko vpojno, spominja na flanelo. Je izredno primerno za uporabo v zelo občutljivem obdobju dojenja. Blazinice so popolnoma brez škodljivih kemikalij, izdelane iz 100% ekološkega bombaža. Pralne na 95 stopinj.

Pralne blazinice za dojenje Cotonea so izdelane v Nemčiji, ekološki bombaž pa je gojen in pridelan znotraj projekta nemške blagovne znamke Cotonea v Ugandi. Vas zanima njihova zgodba?

COTONEA - eko bombažna zgodba - kakovost potrebuje PRAVIČNOST

Cotonea ekološki bombaž prihaja iz njenih partnerskih projektov v Kirgiziji in Ugandi, iz območij pridelave, kjer je dovolj padavin. Nemško podjetje Cotonea se je zavezalo, da bo pridelovanje ekološkega bombaža potekalo v Ugandi in v tesnem sodelovanju s švicarskim NVO Helvetas v Kirgizistanu. Cotonea združuje tradicionalna 150 letna znanja na področju predelave bombaža in novo tehnologijo, zaradi katere se prideluje ekološki bombaž visoke čistosti in izredne kakovosti. Z garancijo nakupa surovin podjetje Cotonea ponuja kmetom dodatno finančno varnost in krepi njihovo samopodobo. So v neposrednem stiku s proizvajalci bombaža in imajo zaupanje ljudi na lokalni ravni. Poznajo vse svoje dobavitelje in imajo sami nadzor nad kakovostjo in čistostjo ekološkega bombaža.

V Cotonei upoštevajo poštene socialne razmere, pravično trgovino in ekološko kmetovanje.

Pridelava ekološkega bombaža:

-          biološko varstvo rastlin namesto uporabe pesticidov,
-          naravna gnojila namesto kemičnih gnojil,
-          zaščita dragocene podtalnice,
-          brez gensko spremenjenih sort,
-          dolgoročno ohranjanje rodovitnosti tal,
-          uporabljajo se barve z majhnim učinkom, brez težkih kovin,
-          zmečkanost izdelkov zmanjšujejo z dodajanjem krompirjevega škroba in ne s formaldehidom.

ODGOVORNOST DO OKOLJA IN LJUDI

Proizvajalci naravnih izdelkov (GOTS, IVN certifikat) ne le, da zagotavljajo, da so izdelki koži in okolju prijazni, zavezani so k dolgoročnemu ohranjanju okolja in k družbeno odgovornemu ravnanju z zaposlenimi FAIR TRADE (socialno in zdravstveno varstvo, urejen plačilni sistem, določen procent zaslužka namenjajo gradnji šol, zdravstvenih ustanov, prepovedano je delo otrok …). Projekti se upravljajo in nadzirajo v večini primerov s strani neprofitnih organizacij, katerih namen je, da naučijo in omogočijo ljudem v državah v razvoju, da sami skrbijo za svoje preživetje. Proizvodnja mora ustrezati visokim okoljevarstvenim zahtevam.

 

Članki

  • Naravna kozmetika in njene sestavine

    02.04.2010

    V sodobnem svetu je zunanja in vizualna podoba zelo pomembna, tako na osebnem kot tudi na poslovnem področju. Ker se tega zavedamo, skušamo sebi in svojim najmlajšim z vrsto kozmetičnih preparatov pričarati takšno podobo, kot jo idealizira okolica. Uporaba negovalne in lepotne kozmetike postaja vsakodnevna in zato mora biti tudi skrbno izbrana. Naši predniki so pogosto govorili: ˝Na kožo lahko nanesemo samo tisto, kar bi brez skrbi tudi pojedli!˝
    Več »
     
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.