Spletna trgovina deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu. Naročila dostavimo v najkrajšem možnem času.

PREDNAROČILA do 19. 9. 2021 | EKO OBLAČILA KITE | KODA ZA 15 % POPUST: VITABABYKITE

Prijavite se na #VITABABY novice in prejmite kupoon v vrednosti 15 %. ➔ PRIJAVA

0
BLOG
PRIJAVA NA E-NOVICE
Prijavite se na #VITABABY
novice.

COVID-19 z vidika Biološke medicine

Večina novic obravnava novi koronavirus kot grožnjo, ki je sposobna uničiti našo civilizacijo in bi morali biti vsi obsedeni z maksimalnim izogibanjem, da se ne okužimo. Na švicarski Kliniki Paracelsus, v zibki sodobne biološke medicine, imajo glede tega svoj pogled, ki ga želimo deliti z vami v naslednjih vrsticah.

Bolezen Covid-19 ima določene karakteristike, ki jo naredijo nevarnejšo od običajnih gripi podobnih obolenj, vendar ne bi smela predstavljati nobene posebne grožnje za ljudi, ki imajo optimalno delujoč imunski sistem.

Kar nam ta pandemija resnično sporoča, je podatek koliko ljudi dejansko nima optimalno delujočega imunskega sistema. Tako se v skupino ranljivih štejejo predvsem:

  • starejši, ker imunske funkcije z leti upadajo,
  • vsi z avtoimunskimi boleznimi,
  • tisti, ki imajo imunsko zavirajoče bolezni, kot sta npr. diabetes in KOPB,
  • tisti, ki so na imunsko zavirajočih terapijah, kot sta npr. kemoterapija in obsevanje,
  • ljudje, ki uživajo zdravila za zaviranje delovanja imunskega sistema, kar obsega dolgo listo,
  • vključno s statini, kontraceptivi in steroidi,
  • osebe, ki imajo imunsko zaviralna stanja, kot so preobremenjenost s toksini, prebavna disbioza in visok krvni tlak,
  • osebe, ki so izpostavljene visokemu ali kroničnemu stresu,
  • kadilci,
  • kombinacije navedenih.

Ob prebiranju tega seznama boste lahko hitro sklenili, da je na svetu več sto milijonov ljudi, ki spadajo v navedene kategorije. Ne gre torej za epidemijo zlobnega virusa, temveč za epidemijo zavrtega delovanja imunskega sistema, SARS-CoV-2 pa je oportunističen. Enak vzorec na Paracelsusu opažajo tudi pri porastu lajmske bolezni in avtoimunskih obolenj – vse to so dejansko epidemije sodobnega sveta in oslabljenega delovanja imunskega sistema.

Prepričani so, da bosta znanost in uradna medicina sorazmerno hitro našla zdravilo za Covid-19. Vendar je ta virus samo ena od številnih pretenj, ki nam grozijo. Dolgoročno bomo morali prenehati govoriti o “zunanjem sovražniku”, kot da nimamo izbire in da je bolezen nesreča, ki nas je doletela nedolžne. Namesto tega bomo morali začeti s prevzemanjem odgovornosti in sprejemanjem ukrepov, ki bodo uravnotežili in okrepili delovanje imunskega sistema in bioloških procesov v telesu.

Z naše strani bi ob tem dodali še misel, da v kolikor do zdaj ni bilo rednega truda in vlaganja v krepitev imunskega sistema, se v tednu ali dveh uživanja različnih vitaminov, mineralov ali rastlinskih pripravkov, za katere po možnosti niti ni poznan izvor in kakovost ali ni dokazov o učinkovanju, ne gre zanašati na to, da bodo čudežno na hiter način okrepili vaš imunski sistem in vas naredili nedotakljive.

Skrb za učinkovit imunski sistem je trajno delo. V prvi vrsti predstavlja uravnoteženo življenje, z obvladovanjem stresa, zdravo raznovrstno prehrano, dovolj rekreacije in tudi dovolj spanja. Poleg pridejo na vrsto drugi pristopi in podpora, ki se jih je smiselno lotiti sistematično in dolgoročno.

Vir: http://www.eubiosa.si/

Ne spreglejte:

11.95 

18.70 

12.95 

14.50 

Košarica
There are no products in the cart!
Nadaljuj z nakupovanjem