Preverite našo ponudbo ekoloških izdelkov!

 
 
 

Iskalnik

 
 
 

KORISTNE POVEZAVE

 

KAM V VRTEC?

Boo-Boo - waldorfski vrtec
s kvalitetnim pedagoškim pristopom ter
z ekološko vegansko prehrano. 

 
 
 

Povabi prijatelja

 
 1. iPROJ, svetovanje, trgovina in druge storitve, d.o.o., VitaBaby-VitaKid eko-etična trgovina, varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

 
 

FSC certifikat

FSC certifikat

Ustanova Forest Stewardship Council (FSC) je neodvisna, nevladna, neprofitna organizacija, ustanovljena za spodbujanje odgovornega gospodarjenja z gozdovi po vsem svetu.

FSC je zagotovilo kupcem, da proizvajalci izdelkov, ki nosijo ta certifikat:

 • Podpirajo okolju primerno, družbeno koristno in gospodarno upravljanje z gozdovi.
 • Podpirajo uporabo domicilnih drevesnih vrst.
 • Ohranjajo biotsko raznovrstnost, reprodukcijsko sposobnost gozdov in ekoloških procesov v njih.
 • Pomagajo lokalni in širši družbi, da uživa dolgoročne koristi zaradi ohranjanja gozdnih virov ob upoštevanju dolgoročnega, trajnostnega načrtovanja upravljanja z gozdovi.
 • Podpirajo trajnostno gospodarjenje z gozdovi, ki zagotavlja dovolj donosa, ki ne gre na račun gozdnih virov, ekosistema ali prizadetih lokalnih skupnosti.

Torej na kratko - Izdelki z oznako FSC so neodvisno potrjeni in potrošnikom zagotavljajo, da prihajajo iz gozdov, kjer so izpolnili socialne, gospodarske in ekološke potrebe sedanjih in prihodnjih generacij.

…če želite o FSC certifikatu izvedeti več, si preberite v nadaljevanju…

 

 

FSC - Forest Stewardship Counci

FSC - Forest Stewardship Council (ustanovljen leta 1953) je neodvisna, neprofitna, nevladna organizacija s sedežem v Bonnu (Nemčija), ki je v Evropi vzpostavila mednarodni sistem certificiranja gozdov. Organizacija stremi k ohranitvi gozdov in vzpodbuja odgovorno gospodarjenje z njimi, podpirajo pa jo okoljevarstvene organizacije kot na primer WWF, Greenpeace in mnoge druge nevladne organizacije. Deset obvezujočih načel in 56 kriterijev za gospodarjenje z gozdom je namenjenih tako preprečevanju nekontrolirane sečnje in kršenja človekovih pravic, kot tudi zmanjševanju negativnih vplivov na okolje.

Načela in kriteriji so detajlni in prilagojeni lokalnim pogojem, saj se lahko le tako ohrani raznolikost, ki obstaja med gozdovi in pokrajinami po svetu.

10 načel FSC:

 • Usklajenost med pomembnimi državnimi zakoni ter mednarodnimi sporazumi in pogodbami.
 • Odobravanje in zaščita lastninske pravice pri uporabi zemlje in gozdnih virov.
 • Odobravanje in zaščita pravic avtohtonih populacij, živečih v gozdovih.
 • Upoštevanje pravic delavcev in lokalnih skupnosti, skrb za varnost na delovnem mestu ter skrb za ekonomsko in družbeno blagostanje.
 • Spodbujanje učinkovite uporabe raznih proizvodov in storitev ter ekoloških in družbenih koristi, ki nam jih gozdovi ponujajo.
 • Ohranjanje naravne raznolikosti, zaščita pokrajine, delovanje v skladu s cilji ekologije ter stabilnosti in celovitosti gozdov.
 • Izvajanje načrta o gospodarjenju z gozdovi, primernega za oceno in usklajevanje pomembnih intervencij, z jasnimi in dolgoročnimi cilji.
 • Sledenje in ocenjevanje gozdov, aktivnosti gospodarjenja ter ocenjevanje relavantnih vplivov.
 • Vzdrževanje gozdov z visoko ekološko in naravno vrednostjo, značilnim zaščitnim delovanjem ali pa z  izjemnim  zgodovinsko/kulturnim pomenom.
 • Gospodarjenje z gozdnimi nasadi v skladu z predhodno določenimi načeli, ampak s ciljem zmanjšati posege v naravne gozdove ter spodbujati obnovo in  ohranjanje naravnih gozdov.

 

Več o organizaciji FSC - Forest Stewardship Council si lahko preberete na njihovi spletni strani

http://www.fsc.org/

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.