Spletna trgovina deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu. Naročila dostavimo v najkrajšem možnem času.

PREDNAROČILA do 19. 9. 2021 | EKO OBLAČILA KITE | KODA ZA 15 % POPUST: VITABABYKITE

Prijavite se na #VITABABY novice in prejmite kupoon v vrednosti 15 %. ➔ PRIJAVA

0
BLOG
PRIJAVA NA E-NOVICE
Prijavite se na #VITABABY
novice.

Bosonogi čevlji podpirajo imunski sistem!

Uauuu! Ko sem od nekega zdravnika prvič slišala te besede, so pritegnile mojo pozornost.

Kako gre to dvoje sploh skupaj? Čevlji in imunski sistem? O imunskem sistemu in o tem, da njegova trdnost izvira iz črevesja, čivkajo že vrabci na veji, toda odpornost v povezavi s čevlji, to je resnično nekaj novega.

Bosonoga obutev – čudež ali bavbav?

Bosonogi čevlji so za nekatere bavbav, za druge pa čudežni čevlji, ki odpravijo vse težave. V resnici niso nič od tega. Takšni so kot drugi čevlji, s to pomembno razliko, da stopalu omogočajo enako gibanje kot pri bosi hoji.

Tovrstni čevlji so zasnovani tako, da so stopala svobodna, da se gibljejo naravno in izkoriščajo ves svoj potencial. To blagodejno vpliva na vse telo – na telesno držo, dihanje, imunski sistem, celo na možgane in kognitivne sposobnosti v vseh starostnih obdobjih.

Kako so povezani čevlji in glava?

Starši so nas učili, da čevelj čuva glavo. Glede enega so imeli prav – čevlji in glava so tesno povezani, vendar kaže, da čevelj, ki pretirano čuva noge, škoduje glavi.

Ob vsakem koraku iz naših stopal pride v možgane približno dvesto tisoč informacij. Bosonoga hoja prispeva k tvorjenju številnih nevronskih povezav, pri nošenju konvencionalne oblazinjene obutve z debelim podplatom pa jih ne nastane niti približno toliko. Z zanemarjanjem potenciala nevronskih povezav med stopali in možgani zanemarjamo možnosti za vseživljenjski kognitivni razvoj možganov.

Zato sta bosa hoja in prava bosonoga obutev pomembni v vseh starostih, zlasti za otroke, najbolje že od prvih korakov naprej. To jim bo pomagalo razviti osredotočenost, samozavest, boljše uravnavanje čustev, pa tudi boljši razvoj jezika in socialnih veščin.

Kako bosa hoja in bosonoga obutev vplivata na ugoden potek nosečnosti in porod ter kako sta povezana z imunskim sistemom, pa preberite v nadaljevanju članka avtorice Nadje Baćac na Zazdravje.net.

Ne spreglejte:

Počisti

65.00 

Počisti
Počisti

75.05 

Počisti
Počisti

65.00