Preverite našo ponudbo ekoloških izdelkov!

 
 
 

Iskalnik

 
 
 

KORISTNE POVEZAVE

 

KAM V VRTEC?

Boo-Boo - waldorfski vrtec
s kvalitetnim pedagoškim pristopom ter
z ekološko vegansko prehrano. 

 
 
 

Povabi prijatelja

 
 1. iPROJ, svetovanje, trgovina in druge storitve, d.o.o., VitaBaby-VitaKid eko-etična trgovina, varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

 
 

WHO MADE MY CLOTHES - Fashion Revolution Week tudi v Sloveniji

WHO MADE MY CLOTHES - Fashion Revolution Week tudi v Sloveniji

21.04.2018

Fashion Revolution Week poteka po vsem svetu od 23. do 29. aprila. Med sodelujočimi državami je tudi Slovenija, ki si prizadeva za boljše pogoje v tekstilni industriji. Največ za to lahko naredimo potrošniki, tako da z nakupi podpremo le tiste proizvajalce oblek in obutve, ki delajo po načelih pravičnega plačila delavcev ter uporabe zdravih in okolju prijaznih materialov.

Tekstilna industrija potrebuje revolucionarno spremembo

Večina svetovne tekstilne industrije temelji na izkoriščanju ljudi ter onesnaževanju okolja in zato potrebuje revolucionarno spremembo. Ker pa je moda tudi del našega vsakdana in nam pomaga izražati same sebe, se tudi v Sloveniji pridružujemo gibanju Fashion Revolution Week ter pozivamo industrijo k odgovornejšemu ravnanju. Vsi lahko proizvajalcem in trgovcem večkrat postavimo vprašanje: »Kdo je naredil moje obleke?«.

Letos so se Pravična trgovina 3MUHE, Zelena trgovina in Smetka, alternativna veleblagovnica povezale s slovenskimi modnimi oblikovalci, ki za izdelavo oblačil uporabljajo certificirane materiale, ter skupaj pripravili dan za razvajanje z izdelki narejenimi na trajnostni način.

V okviru Fashion Revolution Weeka so organizirani dogodki

Osrednji dogodek bo potekal na vseh lokacijah v soboto, 21. aprila 2018

 • Zelena trgovina – BTC hala A-klet, Lj (10h- 18h)
  Predstavili se bodo Mila Vert – oblačila iz certificiranih materialov; Luni – oblačila iz konoplje; Destilator – čevlji iz recikliranih materialov; Janja Videc – oblačila iz ekološkega bombaža; Dilight – predelava oblačil; Lanabe – oblačila iz ekološkega bombaža; Movinun – oblačila iz certificiranih materialov; Terrasleep – oblačila iz lanu; Woohoo – nakit iz lesa ter Kwood – lesena očala. Nekatera oblačila bodo v trgovini na voljo za ogled in nakup vse do 26.4.
 • Pravična trgovina 3MUHE – Stari trg 30, Lj (10h-14h)
  Predstavili se bodo Lanabe  – oblačila iz ekološkega bombaža; Movinun – oblačila iz recikilranih materialov; ZAO – naravna dekorativna kozmetika.
 • Smetka, alternativna veleblagovnica- Mb (10h- 13h)
  Predstavili se bodo Mishona Design – izdelki iz ekološkega bombaža in recikliranih materialov; Recycling Lab – modni dodatki iz recikliranih materialov ter Smetka- majice iz ekološkega bombaža.
 • Ponedeljek, 23. aprila Okoljski center, Trubarjeva 50, Lj (ob 18h):
  Kaj se zgodi z oblačili, ko jih zavržemo/odvržemo/oddamo?
  Dogodek organizirajo Focus, društvo za sonaravni razvoj; Inštitut za urbane spremembe; Ekologi brez meja ter Pravična trgovina.
 • Torek, 24. aprila:
  Zveza prijateljev mladine, Maribor (ob 17h),
  Izmenjava oblačil od 17h do 19h.
  Okrogla miza- Etična moda v Sloveniji- primeri dobrih praks ob 17h.
 • Sreda, 25. aprila:
  • Okoljski center, Trubarjeva 50, Ljubljana (ob 17h)
   Clothing Excange- izmenjava oblačil v organizaciji Zavoda Voluntariat
  • Studio Dilight – podhod Ajdovščina, Ljubljana (od 16h- 19h)
   Delavnica Kreativno je Revolucionarno, predstavitev eko-kolekcij.
   Svoje kolekcije trajnostne in ekološke mode bodo razstavljale oblikovalke Urša Štrukelj – Dilight; Maja Modrijan – Destilator in Damjana Goter Košir – Woohoo. Oblačila bo možno tudi zamenjati.

Vir: Fashion Revolution Slovenija

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.