Preverite našo ponudbo ekoloških izdelkov!

 
 
 

Iskalnik

 
 
 

KORISTNE POVEZAVE

 

KAM V VRTEC?

Boo-Boo - waldorfski vrtec
s kvalitetnim pedagoškim pristopom ter
z ekološko vegansko prehrano. 

 
 
 

Povabi prijatelja

 
 1. iPROJ, svetovanje, trgovina in druge storitve, d.o.o., VitaBaby-VitaKid eko-etična trgovina, varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

 
 

Neizogibno vneta ritka?

Neizogibno vneta ritka?

17.02.2020

Ste tudi vi prepričani, da je plenični izpuščaj neizogiben in običajen pojav?

Večina se nas s kremo za ritko prvič sreča v porodnišnici. Presenetilo me je, da jo uporabljajo rutinsko, celo preventivno, in to po vsakem previjanju novorojenčka. Je res potrebno toliko mazanja? Že takoj po rojstvu? Ali v resnici ne gre brez nje? Bila sem novopečena mamica brez odgovorov na številna vprašanja.

Že iz porodnišnice z vneto ritko
Že po enem samem dnevu bivanja na tem svetu se je pri novorojenčku pojavil plenični izpuščaj, in to kljub mazanju s kremo. Rdeča ritka pri mojem novorojenčku?! Že? Začuda so v porodnišnici uporabljali ekološke pleničke, zato sem bila toliko bolj prepadena, zaradi vnetja. Osebju se to ni zdelo nič nenavadnega: »Tako pač je,« so mi pojasnili. Je to današnji standard? Da je vneta ritka od prvega dne življenja nekaj normalnega? Smo tako zelo moderni in to sodi zraven?

Takrat še nisem vedela, da vse ekološke plenice niso enake kakovosti (in neoporečne). Tudi tega ne, da kreme, ki vsebujejo parabene in številne umetne snovi, ne morejo izboljšati stanja.

Nebogljeno bitjece, pri katerem koža še nima izgrajene zaščitne pregrade, začne svoje civilizirano življenje v plenički, prepojeni s kemikalijami, ki mu prek kože v telo sprošča strupene snovi. Nato ga za lajšanje stanja mažemo z nepotrebnimi kremami. Kako zmedeno in nelogično, vendar še kako resnično. Tri leta vsak dan, za vseh približno 4000 plenic, kolikor jih otrok porabi v tem obdobju. Si lahko predstavljate, da obstaja rešitev, ki vas odreši obojega – krem in vnete ritke? Za vedno.

Smo se kdaj vprašali, kaj vsebujejo plenice za enkratno uporabo, da povzročajo taka vnetja? Ali so te snovi zapisane na embalaži ali deklaraciji? Ne, niso. Ker proizvajalci niso zakonsko zavezani k temu, skrivajo tudi postopke izdelave in uporabljene surovine.

Ko vemo, nam tudi »pametna plenička« ne pride več do živega!
Vse več se nas zaveda te problematike!

Žal pomisleke številnih mamic vse prevečkrat preglasijo kričeči oglasi korporacij, ki izdelujejo klasične plastične pleničke, izdelane iz nafte in drugih umetnih snovi. Kot čudo razvoja nam ponujajo celo »pametne pleničke«, ki v zameno za Wi-Fi sevanje na dojenčkovem trebuščku staršem sporočajo, kdaj je otrok lulal ali kakal. Sprašujem se, kje je pamet pri razvijalcu, da to najobčutljivejše bitje zgolj v imenu razvoja izpostavlja genotoksičnemu in rakotvornemu sevanju. Interesi kapitala, prioritete posameznikov in nevednost ter na drugi strani skepticizem do ekoloških izdelkov in njihovih višjih cen pomembno vplivajo na naše izbire. Toda zdaj veste! Ko enkrat vemo, se ne moremo več sprenevedati – niti ob naslednji (pre)glasni reklami za plastične ali »pametne« plenice.

Testiranja in certifikati so edino zagotovilo, da gre za zdravo plenico!
Testiranje Francoske agencije za hrano, okolje in javno zdravje (ANSES), ki je potekalo med letoma 2016 in 2018, je pokazalo, da kar 23 dobro znanih znamk plenic za enkratno uporabo vsebuje približno 60 za zdravje spornih snovi. (Nikoli niso razkrili, za katere znamke gre.) Te škodljive snovi niso pomembne samo zaradi trenutnega negativnega vpliva, kot je plenični izpuščaj, ampak se nabirajo v telesu in dolgoročno povzročajo zdravstvene težave. (Objavljeno v časopisu Le Monde).

Plenični izpuščaj ne sme biti nekaj normalnega, na kar smo kot družba navajeni. Tudi kreme za ritko ne bi smele biti stalnica. Njihova uporaba je ob uporabi kakovostnih, certificiranih ekoloških plenic, naj so pralne ali tiste za enkratno uporabo, povečini nepotrebna. Vneta ritka ni usoda, ampak posledica slabe izbire!

Vse ekološke plenice za enkratno uporabo niso tudi resnično ekološke!
Po kakovosti izstopajo ekoplenice za enkratno uporabo iz naravnih bioobnovljivih materialov, ki imajo certifikat OEKO-TEX® STANDARD 100.

Plenice Eco by Naty, ki so med ekološkimi plenicami vodilne v svetovnem merilu, se edine ponašajo tudi s prestižnim cerifikatom »OK biobased« neodvisne organizacije Vincotte. Tudi ta proizvajalec se je odzval na ugotovitve ANSES-a in ga ob odkritju šokantnega stanja na trgu plenic podprl pri prizadevanju za poostritev evropske zakonodaje REACH za plenice.

Naty je sočasno predstavil ugotovitve svojih neodvisnih laboratorijskih testiranj na prisotnost več kot 200 kemikalij v Eco by Naty plenicah. Pohvalno, kajti ne vsebujejo niti ene sporne snovi!

Kako še lahko umirimo vneto ritko
Če otroku oslabi imunski sistem, poleg kakovostnih ekoloških plenic uporabljajmo tudi certificirano naravno ekološko kozmetiko za ritko, denimo znamke Eco by Naty, Weleda ipd. Neodvisno od izbire plenic včasih vnetje ritke nastopi zaradi dolgotrajne ali ponavljajoče se virusne/bakterijske okužbe, lahko pa tudi zaradi kake kronične bolezni. Taka krema za ritko lahko poleg negovalnih snovi vsebuje še zdravilno učinkovino, cinkov oksid, ki bo preprečila ali odpravila plenični izpuščaj.

V primeru bolezni lahko otrokov imunski sistem dodatno podpremo s kakovostnim probiotikom, kot sta Multi EM ferment in Bactoflor za otroke.

Besedilo: Nadja Baćac
Vir: http://www.zazdravje.net/


 

Pralne plenice
Ena od rešitev je tudi pralna plenica, ki pa mora biti nujno iz ekološkega bombaža ali ekološkega bambusa, kar mora izkazovati tudi certifikat GOTS ali IVN BEST.

Pomembno je tudi to, da pri pranju ne uporabljamo konvencionalnih pralnih praškov, ki bodo plenice prepojili z novim odmerkom kemikalij. Raje izberimo ekološka pralna sredstva s certifikati za občutljivo kožo, mehčalec pa naj raje zamenja alkoholni kis.


 

Kaj vse je v plenicah za enkratno uporabo?
Rakotvorni policiklični aromatski ogljikovodiki. Rakotvorni dioksin. Za ledvice in jetra nadvse škodljivi alergeni ftalati. Butil hidroksitoluen, ki povzroča vnetja in poškodbe jeter. Hormonski, imunski in genetski motilec – fungicid tributiltin. Ostanki drugih pesticidov. Dražilne in alergene dišave. Klor kot belilo. Parabeni kot konzervansi. Barvila, ki vsebujejo težke kovine, obenem pa dražijo kožo. Celo nanodelci. Vse to lahko vsebujejo plenice za enkratno uporabo, žal tudi nekatere ekološke plenice za enkratno uporabo. Te snovi izvirajo iz oporečnih osnovnih surovin ali pa so dodane namerno (dišave, klor).


 

Ne spreglejte:

Izberite produkte za primerjavo ali dodajanje v košarico
 • Bio-razgradljive plenice Beaming Baby, vzorec za preskus, 1 kom

  Dodaj v košarico Cena: 0,92 € 0,45 €

  Stanje zaloge: na voljo

  Preskusite Beaming Baby eko pleničke ali eko hlačne pleničke (za otroke, ki se ne marajo več previjati leže ali za enostavnejšo menjavo pleničke, ko ni na voljo previjalne površine in je to lažje narediti stoje).

  Posamično pakirana plenička je priročna tudi, da jo vzamemo s sabo na pot, v porodnišnico ali pa jo preprosto podarimo.

  Količina: 1 plenička ali 1 hlačna plenička

  Več o produktu »
   
   
 • Plenične podloge na roli, 100 kos, 36 x 16 cm

  Dodaj v košarico Cena: 5,90 €

  Stanje zaloge: na voljo

  Izredno vpojne in mehke biorazgradljive plenične podloge na roli. Narejen iz drevesne celuloze. Skupaj z blatom jih lahko odvržemo v straniščno školjko. 

  SESTAVA: 100% flisasti papir, beljeno s kisikom, brez škodljivih kemikalij.
  Upoštevani visoki Disanini ekološki standardi v vseh fazah proizvodnje.

  Več o produktu »
   
   
 • Mehke pralne plenice Cotonea, natur

  Dodaj v košarico Cena: 15,25 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  Mehka, puhasta, odlično krojena ter zelo visoko vpojna bombažna plenica za občutljivo kožo vašega otroka.

  Imajo najzahtevnejši IVN BEST certifikat.

  SESTAVA: 100% ekološki bombaž iz pravične trgovine.

  Več o produktu »
   
   
 • Povijalne pletene eko-bombažne plenice, natur, 5 kos

  Dodaj v košarico Cena: 22,90 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  Ta pletena plenička je vodilna Disanina plenica. Ker je pletena, ima elastične lastnosti in omogoča otroku neomejeno gibanje in ohranja pleničko na svojem mestu. Enostavna je za uporabo. Otroku se popolnoma prilega od prvega do zadnjega dne uporabe, s tem je tudi cenejša od uporabe drugih plenic.

  Narejena v skladu z najstrožjim standardom IVN BEST in GOTS.

  SESTAVA: 100% ekološki bombaž

  Količina: 5 kos.
  Cena na plenico: 4,14 €

  Več o produktu »
   
   
 • Plenični vložek iz moltona Cotonea, 3-slojni, natur, 2 kos

  Dodaj v košarico Cena: 8,35 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  3-slojni vložek se prilega vsem velikostim pralnih plenic Cotonea. V kombinaciji z vložkom pridobi plenica na izredni sposobnosti absorbcije.

  Ima najzahtevnejši IVN BEST certifikat.

  SESTAVA: 100% ekološki bombaž iz pravične trgovine.

  Količina: 2 kosa v paketu.

  Več o produktu »
   
   
 • Prekrivne hlačke Cotonea "Nočni škrat čuvaj", super prilagodljive

  Dodaj v košarico Cena: 14,95 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  Ne prepuščajo mokrote, a vseeno dihajo! Dvojni zaključek v predelu ob nogicah.

  Zapiranje na ježke, kar omogoča dobro pričvrstitev in popolno prileganje.

  SESTAVA: mikropor (100% poliester, poliuretanski premaz).

  Več o produktu »
   
   
 • Večnamenske podloge / krpice iz moltona, 40x40 cm, 5 kosov

  Dodaj v košarico Cena: 17,90 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 dni)

  Večnamenski robčki brez škodljivih kemikalij. Zelo uporabni so v prvih letih otrokovega življenja, saj jih lahko uporabljamo za več namenov: kot plenične podloge, krpice za umivanje, slinček, ...

  Robčki iz najmehkejšega organskega bombaža omogočajo nežno čiščenje in so zelo vpojni.

  Narejene v skladu z GOTS standardi.

  SESTAVA: 100% ekološki bombaž
  Količina: 3 kos.

  Cena na kos: 3,44 €

  Več o produktu »
   
   
 • Organski pralni negovalni robčki/krpice/podloge, 20x20 cm, 5 kosov

  Dodaj v košarico Cena: 20,50 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 dni)

  Robčki iz najmehkejšega organskega bombaža za nežno čiščenje. Tudi kot plenične podloge za pralne plenice. Idealni za dojenčke z ekcemom (atopijski dermatitis) in občutljivo kožo.

  Certifikat GOTS.
  SESTAVA: 100% ekološki bombaž

  Količina: 5 kosov
  Velikost: 20 x 20 cm 

  Več o produktu »
   
   
 • ❧ Ekološke plenice ECO by NATY 0/N Newborn (1-4,5 kg)

  Dodaj v košarico Cena: 7,89 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  BIO PLANT BASED - Eko rastlinski materiali v stiku z otroško kožo!

  VODILNA PLENICA v segmentu ekoloških plenic, kar potrjuje certifikat VINCOTTE! 

  Plenička za sodobne čase!
  Trajnostna. Udobna. Nepremagljiva!

  Nova, še bolj izpopolnjena plenička, izdelana iz naravnih in bio-obnovljivih materialov. Mehka, nežna, udobna plenička, ki diha. Nadvse zdrava plenička v vseh pogledih - brez GMO, na osnovi koruznega škroba, brez dišav, klora, nebeljena. Hipoalergena, zato je tveganje za plenični izpuščaj in alergijo bistveno zmanjšano. 

  Količina: 25 plenic

  Cena na plenico: 0,37 €

  Pleničke namenjene predvsem otrokom z nižjo porodno težo in nedonošenčkom.

  Več o produktu »
   
   
 • Volnene prekrivne hlačke, natur

  Dodaj v košarico Cena: 16,80 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  Prekrivne hlačke so narejene iz nežne, mehke ekološke merino volne. Dvojno pletene hlačke z visokim pasom so zelo tople in primerne tudi za čisto majhne dojenčke. So zelo vpojne in tako zelo primerne za ponoči.

  Narejene v skladu z GOTS standardi.

  SESTAVA: 100% ekološka merino volna

   

  Več o produktu »
   
   
 • ❧ Ekološke plenice ECO by NATY 1 Newborn (2-5 kg)

  Dodaj v košarico Cena: 7,89 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  BIO PLANT BASED - Eko rastlinski materiali v stiku z otroško kožo!

  VODILNA PLENICA v segmentu ekoloških plenic, kar potrjuje certifikat VINCOTTE! 

  Plenička za sodobne čase! 
  Trajnostna. Udobna. Nepremagljiva!

  Nova, še bolj izpopolnjena plenička, izdelana iz naravnih in bio-obnovljivih materialov. Mehka, nežna, udobna plenička, ki diha. Nadvse zdrava plenička v vseh pogledih - brez GMO, na osnovi koruznega škroba, brez dišav, klora, nebeljena. Hipoalergena, zato je tveganje za plenični izpuščaj in alergijo bistveno zmanjšano. 

  Količina: 25 plenic
  Varčni paket: 100 plenic

  Cena na plenico:
   0,37 €

  Otrok, ki je rojen s povprečno težo pleničke Newborn 1 običajno preraste v 10 – 14 dneh (oz. največ v 3 tednih).

  Več o produktu »
   
   
 • Eco by Naty Krema za ritko Baby

  Dodaj v košarico Cena: 7,38 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  Nagrajeni izdelek! - Ta krema za ritko pomirja razdraženo kožo in zmanjšuje pordelost kože. Odlična receptura ekološko pridelanih sestavin, kot sta bogato karitejevo maslo in hladilna aloe vera. Karitejevo maslo je bogato z naravnimi vitamini. Infuzija aloe vere in sončničnega olja pomaga pri pomirjanju suhe in srbeče kože. 

  Redna uporaba v majhni količini pomaga pri zmanjšanju pordelosti kože.

  Krema je primerna za vsakdanjo uporabo. 

  Dermatološko testirano, hipoalergeno, primerno za atopijski dermatitis in občutljivo kožo.

  Količina: 50 ml.

  Več o produktu »
   
   
 • ❧ Ekološke plenice ECO by NATY 2 Mini (3-6 kg)

  Dodaj v košarico Cena: 11,89 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  BIO PLANT BASED - Eko rastlinski materiali v stiku z otroško kožo!

  VODILNA PLENICA v segmentu ekoloških plenic, kar potrjuje certifikat VINCOTTE! 

  Plenička za sodobne čase! 
  Trajnostna. Udobna. Nepremagljiva!

  Nova, še bolj izpopolnjena plenička, izdelana iz naravnih in bio-obnovljivih materialov. Mehka, nežna, udobna plenička, ki diha. Nadvse zdrava plenička v vseh pogledih - brez GMO, na osnovi koruznega škroba, brez dišav, klora, nebeljena. Hipoalergena, zato je tveganje za plenični izpuščaj in alergijo bistveno zmanjšano. 

  Količina: 33 plenic
  Varčni paket: 132 plenic

  Cena na plenico:
   0,36 €

  Otrok, ki je rojen s povprečno težo pleničke Mini 2 običajno preraste v 4 tednih.

  Več o produktu »
   
   
 • Tetra plenice iz muslina "Love you", 60x60 cm, 3 kosi

  Dodaj v košarico Cena: 26,40 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 2-3 tedne)

  Te tetra pleničke dopolnjujejo videz oblačil iz kolekcije "Love you". So nadvse praktične in vsestransko uporabne. Za dečke in deklice: lapornato sive zvezdice, oranžne zvezdice ter nežni kremni vzorci z napisi "Love you to the moon and back".

  Narejeno v skladu z najzahtevnejšimi ekološkimi Soil Association in GOTS standardi.

  SESTAVA: mehak muslinast 100% ekološki bombaž.

  Več o produktu »
   
   
 • ❧ Ekološke plenice ECO by NATY 3 Midi (4-9 kg)

  Dodaj v košarico Cena: 11,89 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  BIO PLANT BASED - Eko rastlinski materiali v stiku z otroško kožo!

  VODILNA PLENICA v segmentu ekoloških plenic, kar potrjuje certifikat VINCOTTE! 

  Plenička za sodobne čase! 
  Trajnostna. Udobna. Nepremagljiva!

  Nova, še bolj izpopolnjena plenička, izdelana iz naravnih in bio-obnovljivih materialov. Mehka, nežna, udobna plenička, ki diha. Nadvse zdrava plenička v vseh pogledih - brez GMO, na osnovi koruznega škroba, brez dišav, klora, nebeljena. Hipoalergena, zato je tveganje za plenični izpuščaj in alergijo bistveno zmanjšano. 

  Količina: 30 ali 50 plenic
  Varčni paket: 100 ali 200 plenic

  Cena na plenico: 0,40 €
  Varčni paket: 0,39 €

  Več o produktu »
   
   
 • ❧ Ekološke plenice ECO by NATY 4 Maxi (7-18 kg)

  Dodaj v košarico Cena: 11,89 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  PREDVIDENA DOSTAVA VARČNEGA (44 plenic/paket) PAKIRANJA: 21.-25. 5. 2020.

  BIO PLANT BASED - Eko rastlinski materiali v stiku z otroško kožo!

  VODILNA PLENICA v segmentu ekoloških plenic, kar potrjuje certifikat VINCOTTE! 

  Plenička za sodobne čase! 
  Trajnostna. Udobna. Nepremagljiva!

  Nova, še bolj izpopolnjena plenička, izdelana iz naravnih in bio-obnovljivih materialov. Mehka, nežna, udobna plenička, ki diha. Nadvse zdrava plenička v vseh pogledih - brez GMO, na osnovi koruznega škroba, brez dišav, klora, nebeljena. Hipoalergena, zato je tveganje za plenični izpuščaj in alergijo bistveno zmanjšano. 

  Količina: 26 ali 44 plenic
  Varčni paket: 88 ali 176 plenic

  Cena na plenico: 0,45-0,46 €
  Varčni paket: 0,44 €

  Več o produktu »
   
   
 • ❧ Ekološke plenice ECO by NATY 4+ Maxi+ (9-20 kg)

  Dodaj v košarico Cena: 11,89 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  PREDVIDENA DOSTAVA VARČNEGA (42 plenic/paket) PAKIRANJA: 21.-25. 5. 2020.

  BIO PLANT BASED - Eko rastlinski materiali v stiku z otroško kožo!

  VODILNA PLENICA v segmentu ekoloških plenic, kar potrjuje certifikat VINCOTTE!

  Plenička za sodobne čase!
  Trajnostna. Udobna. Nepremagljiva!

  Nova, še bolj izpopolnjena plenička, izdelana iz naravnih in bio-obnovljivih materialov. Mehka, nežna, udobna plenička, ki diha. Nadvse zdrava plenička v vseh pogledih - brez GMO, na osnovi koruznega škroba, brez dišav, klora, nebeljena. Hipoalergena, zato je tveganje za plenični izpuščaj in alergijo bistveno zmanjšano. 

  Količina: 24 ali 42 plenic
  Varčni paket: 84 ali 168 plenic

  Cena na plenico: 0,47-0,50 €
  Varčni paket: 0,44-0,46 €

  Več o produktu »
   
   
 • ❧ Ekološke plenice ECO by NATY 5 Junior (11-25 kg)

  Dodaj v košarico Cena: 11,89 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  BIO PLANT BASED - Eko rastlinski materiali v stiku z otroško kožo!

  VODILNA PLENICA v segmentu ekoloških plenic, kar potrjuje certifikat VINCOTTE! 

  Plenička za sodobne čase! 
  Trajnostna. Udobna. Nepremagljiva!

  Nova, še bolj izpopolnjena plenička, izdelana iz naravnih in bio-obnovljivih materialov. Mehka, nežna, udobna plenička, ki diha. Nadvse zdrava plenička v vseh pogledih - brez GMO, na osnovi koruznega škroba, brez dišav, klora, nebeljena. Hipoalergena, zato je tveganje za plenični izpuščaj in alergijo bistveno zmanjšano. 

  Količina: 22 ali 40 plenic
  Varčni paket: 80 ali 160 plenic

  Cena na plenico: 0,49-0,54 €
  Varčni paket: 0,48 €

  Več o produktu »
   
   
 • ❧ Ekološke plenice ECO by NATY 6 XL (16+ kg)

  Dodaj v košarico Cena: 11,89 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  BIO PLANT BASED - Eko rastlinski materiali v stiku z otroško kožo!

  VODILNA PLENICA v segmentu ekoloških plenic, kar potrjuje certifikat VINCOTTE! 

  Plenička za sodobne čase! 
  Trajnostna. Udobna. Nepremagljiva!

  Nova, še bolj izpopolnjena plenička, izdelana iz naravnih in bio-obnovljivih materialov. Mehka, nežna, udobna plenička, ki diha. Nadvse zdrava plenička v vseh pogledih - brez GMO, na osnovi koruznega škroba, brez dišav, klora, nebeljena. Hipoalergena, zato je tveganje za plenični izpuščaj in alergijo bistveno zmanjšano. 

  Količina: 17 plenic
  Varčni paket: 102

  Cena na plenico: 0,70 €
  Varčni paket: 0,69 €

  Več o produktu »
   
   
 • Ekološko razkužilo za površine Sodasan, 500 ml

  Dodaj v košarico Cena: 7,59 €

  Stanje zaloge: ni na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  TRENUTNO NI NA ZALOGI!

  Razkužilo za površine je izdelano iz visokokakovostnih bio-surovin. Dokazano odstrani 99% vseh bakterij, kot je E.coli. Dokazano učinkuje proti glivicam, plesnim in agresivnim virusom, kot so človeška gripa, ptičja gripa, svinjska gripa, herpes virusi, virusi hepatitisa.

  Prijazno do kože. Brez dišav.

  Certifikati: VeganEco GarantieEcoCert in Greenpeace.

  Več o produktu »
   
   
 • Tanka dekica iz moltona "Natur", 80 x 80 cm, 1 kos

  Dodaj v košarico Cena: 10,90 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 2 - 3 dni)

  Dekica iz mehkega ekološkega bombaža. Mehka, prijetna in brez škodljivih kemikalij. Primerna za uporabo kot lahka odeja, podloga za previjanje, igranje ali povijanje.

  Količina: 1 kos

  Narejena v skladu z GOTS in IVN standardi.

  SESTAVA: 100 % ekološki bombaž.

  Več o produktu »
   
   
 • Mehke tetra krpice za umivanje obraza in telesa, debelejše, dvoslojne, 5 kos

  Dodaj v košarico Cena: 10,90 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  Mehke tetra krpice za umivanje so iz 100% organskega bombaža. Zagotavljajo nežen stik z otrokovo kožo.

  Certifikat IVN BEST.
  SESTAVA: 100% ekološki bombaž.

  Količina: 5 kos
  Velikost: 25 x 25 cm 

  Več o produktu »
   
   
 • Ekološko razkužilo za roke Sodasan, 300 ml

  Dodaj v košarico Cena: 7,29 €

  Stanje zaloge: ni na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  TRENUTNO NI NA ZALOGI!

  Razkužilo za roke je izdelano iz visokokakovostnih bio-surovin. Dokazano odstrani 99% vseh bakterij, kot je E.coli. Dokazano učinkuje proti glivicam, plesnim in agresivnim virusom, kot so človeška gripa, ptičja gripa, svinjska gripa, herpes virusi, virusi hepatitisa.

  Prijazno do kože. Brez dišav.

  Certifikati: VeganEco GarantieEcoCert in Greenpeace.

  Več o produktu »
   
   
 • Naty Eko negovalni robčki za občutljivo kožo (sensitive), z aloe vero

  Dodaj v košarico Cena: 4,49 €

  Stanje zaloge: na voljo

  Negovalni robčki so obogateni z aloe vero, ki vlaži in pomirja še posebej občutljivo otroško kožo. S tem ohranja kožo zdravo, preprečuje nastajanje pleničnega izpuščaja ter riše nasmeh na obrazih naših otrok.

  Certifikat: OK Biobased Vincotte.
  Paket vsebuje 56 robčkov.

  Več o produktu »
   
   
 • Organska krema za ritko Beaming baby

  Dodaj v košarico Cena: 14,65 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  Garancija - v 7 dneh brez pleničnega izpuščaja, sicer vam vrnemo denar! Več kot 80% organskih sestavin. S to kremo je vaš otrok varen pred škodljivimi kemikalijami, ki jih najdemo v standardnih kremah za ritko.

  Dermatološko testirano, hipoalergeno, primerno za atopijski dermatitis in občutljivo kožo.

  Količina: 100 ml.

  Vegan Society ter Organic Food Federation certifikat.

  Več o produktu »
   
   
 • Trojno pakiranje - Naty Eko negovalni robčki za občutljivo kožo (sensitive), neodišavljeni

  Dodaj v košarico Cena: 13,47 € 9,89 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  Neodišavljeni, 100% biorazgradljivi okolju prijazni negovalni robčki. Zdaj še debelejši in mehkejši kot prej, nudijo otroku novo raven udobja, narejeni posebej za otroke z občutljivo kožo.

  Po čiščenju z neodišavljenimi robčki otrokova koža ohrani svoj lasten naraven vonj. Obogateni so z izvlečkom kamilice, ki pomirja občutljivo otroško kožo. Robčki so narejeni iz nebeljene drevesne celuloze ter navlaženi s prečiščeno vodo.

  Certifikat: OK Biobased Vincotte.
  Paket vsebuje 3x 56 robčkov.

  Cena za paket robčkov: 3,30 €

  Več o produktu »
   
   
 • Naty Eko negovalni robčki za občutljivo kožo (sensitive), neodišavljeni - potovalni

  Dodaj v košarico Cena: 2,98 €

  Stanje zaloge: na voljo

  Praktičen potovalni paket izjemno mehkih in debelih robčkov. Izvlečka kamilice in aloe vere otroško kožo pomirjata, nežno čistita in ohranjata zdravo.

  Certifikat: OK Biobased Vincotte.
  Paket vsebuje 20 robčkov.

  Več o produktu »
   
   
 • Naty Eko negovalni robčki za občutljivo kožo (sensitive), neodišavljeni - flushable

  Dodaj v košarico Cena: 4,49 €

  Stanje zaloge: na voljo

  Neodišavljeni, okolju prijazni negovalni robčki, ki jih lahko po uporabi odvržete v stranišče.

  Vsebujejo naravni izvleček aloe vere, ki ščiti in pomirja občutljivo otroško kožo.  Izjemno mehke in debele krpice so narejene iz nebeljene drevesne celuloze ter navlažene s prečiščeno vodo.

  Certifikat: OK Biobased Vincotte.
  Paket vsebuje 42 robčkov.

  Več o produktu »
   
   
 • Tetra plenice, nebeljen organski bombaž, 80x80 cm, 3 kosi

  Dodaj v košarico Cena: 11,90 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 dni)

  Mehke in zelo vpojne bombažne plenice v naravni barvi (niso beljene), idealne za občutljivo in nežno dojenčkovo kožo. Izdelane so iz 100% ekološkega bombažnega muslina in brez škodljivih kemikalij. Pralne na 95 stopinj Celzija. V paketu so 3 kosi tetra pleničk dimenzije 80x80 cm.

  Plenice Cotonea so izdelane v Nemčiji, ekološki bombaž je gojen in pridelan znotraj projekta nemške blagovne znamke Cotonea v Ugandi.

  Opozorilo: Pravo mehkobo ekološke tetra pleničke dosežejo šele po prvem pranju, pred tem pa so zelo trde. 

  Certifikat IVN BEST.

  SESTAVA: 100% ekološkega bombažnega muslina.

  Cena na plenico: 3,97 €.


  Več o produktu »
   
   
 • Nepremočljiva večnamenska podloga, 50 x 70 cm

  Dodaj v košarico Cena: 16,90 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  Nepremočljiva podloga je izdelana iz poliuretana, a na vsaki strani je dodana tkanina iz mehkega visoko vpojnega molton ekološkega bombaža. Mehka, zračna, prijetna in brez škodljivih kemikalij. Lahko se uporablja kot nepremočljiva podloga za otroško posteljico, na previjalni mizi ali za uporabo med dojenjem v ležečem položaju. Zaradi posebne kombinacije čistega bombaža in sintetičnih vlaken je prevleka izredno hvaležna za večkratno strojno pranje na 90° C.

  Velikost podloge ustreza dimenzijam previjalnih miz.

  SESTAVA: ekološki bombaž s poliuretanskim vložkom.

  Več o produktu »
   
   
 • Nepremočljiva večnamenska podloga, 70 x 90 cm

  Dodaj v košarico Cena: 28,70 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  Nepremočljiva podloga je izdelana iz poliuretana, a na vsaki strani je dodana tkanina iz mehkega visoko vpojnega molton ekološkega bombaža. Mehka, zračna, prijetna in brez škodljivih kemikalij. Lahko se uporablja kot nepremočljiva podloga za otroško posteljico, na previjalni mizi ali za uporabo med dojenjem v ležečem položaju. Zaradi posebne kombinacije čistega bombaža in sintetičnih vlaken je prevleka izredno hvaležna za večkratno strojno pranje na 90° C.

  Velikost podloge ustreza dimenzijam previjalnih miz.

  SESTAVA: ekološki bombaž s poliuretanskim vložkom.

  Več o produktu »
   
   
 • Tetra plenice iz muslina, 80 x 80 cm, 5 kos

  Dodaj v košarico Cena: 22,70 €

  Stanje zaloge: ni na voljo (dobava: 1-3 dni)

  Vsestranske tetra plenice so obvezen del dojenčkove opreme. Ta klasična tetra plenica, 80x80, je narejena iz eko bombažnega muslina in brez škodljivih kemikalij. Hitro se posuši in uporabna je ne samo kot plenica, temveč si jo lahko podstavimo za podiranje kupčka. So prave velikosti za zaščito oblačil pred dojenčkovim polivanjem ali bruhanjem, hkrati so dovolj mehke za brisanje dojenčka. Z njimi brišemo polito tekočino.

  Opozorilo: Pravo mehkobo ekološke tetra pleničke dosežejo šele po prvem pranju, pred tem pa so zelo trde. 

  Certifikat IVN BEST.

  SESTAVA: 100% ekološkega bombažnega muslina.

  Cena na plenico: 4,54 €.

  Več o produktu »
   
   
 • Male tetra plenice, nebeljen organski bombaž, 25x25 cm, 6 kosov

  Dodaj v košarico Cena: 9,90 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 dni)

  Mehke in zelo vpojne bombažne plenice v naravni barvi (niso beljene), idealne za občutljivo in nežno dojenčkovo kožo. Izdelane so iz 100% ekološkega bombažnega muslina in brez škodljivih kemikalij. Pralne na 95 stopinj Celzija. V paketu je 6 kosov tetra pleničk dimenzije 25x25 cm.

  Plenice Cotonea so izdelane v Nemčiji, ekološki bombaž je gojen in pridelan znotraj projekta nemške blagovne znamke Cotonea v Ugandi.

  Certifikat IVN BEST.

  Več o produktu »
   
   
 • ❧ Ekološke HLAČNE plenice ECO by NATY 4 Maxi (8-15 kg)

  Dodaj v košarico Cena: 12,89 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  NOVA - IZPOPOLNJENA PLENIČKA!

  VODILNA PLENICA v segmentu ekoloških plenic, kar potrjuje certifikat VINCOTTE! 

  Plenica, ki jo potegnete otroku gor kot spodnje hlačke. Zelo udobna za tiste otroke, ki se ne marajo previjati več leže ali če ste kje na poti in ni previjalne podlage.

  Mehka, nežna, udobna ter v vseh pogledih zdrava plenica. Diha, je brez klora in parfumov, nebeljena in hipoalergena. Narejena je pretežno iz obnovljivih naravnih virov.

  Količina: 22 ali 36 plenic
  Varčni paket: 108 ali 216 plenic

  Cena na plenico: 0,57-0,59 €
  Varčni paket: 0,56 € 

  Več o produktu »
   
   
 • ❧ Ekološke HLAČNE plenice ECO by NATY 5 Junior (12-18 kg)

  Dodaj v košarico Cena: 12,89 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  PREDVIDENA DOSTAVA: 1. -3. 6. 2020

  NOVA - IZPOPOLNJENA PLENIČKA!

  VODILNA PLENICA v segmentu ekoloških plenic, kar potrjuje certifikat VINCOTTE! 

  Plenica, ki jo potegnete otroku gor kot spodnje hlačke. Zelo udobna za tiste otroke, ki se ne marajo previjati več leže ali če ste kje na poti in ni previjalne podlage.

  Mehka, nežna, udobna ter v vseh pogledih zdrava plenica. Diha, je brez klora in parfumov, nebeljena in hipoalergena. Narejena je pretežno iz obnovljivih naravnih virov.

  Količina: 20 ali 34 plenic
  Varčni paket: 102 ali 204 plenic

  Cena na plenico:
   0,60-0,64 €
  Varčni paket: 0,59 €

  Več o produktu »
   
   
 • ❧ Ekološke HLAČNE plenice ECO by NATY 6 XL (16+ kg)

  Dodaj v košarico Cena: 12,89 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  DOBAVA: JULIJ 2020

  NOVA - IZPOPOLNJENA PLENIČKA!

  VODILNA PLENICA v segmentu ekoloških plenic, kar potrjuje certifikat VINCOTTE! 

  Plenica, ki jo potegnete otroku gor kot spodnje hlačke. Zelo udobna za tiste otroke, ki se ne marajo previjati več leže ali če ste kje na poti in ni previjalne podlage.

  Mehka, nežna, udobna ter v vseh pogledih zdrava plenica. Diha, je brez klora in parfumov, nebeljena in hipoalergena. Narejena je pretežno iz obnovljivih naravnih virov.

  Količina: 18 plenic
  Varčni paket: 72 plenic

  Cena na plenico:
   0,72 €
  Varčni paket: 0,71 €

  Več o produktu »
   
   
 • Beaming Baby Organski biorazgradljivi negovalni robčki, za občutljivo kožo, sensitive

  Dodaj v košarico Cena: 6,49 €

  Stanje zaloge: na voljo

  100% biorazgradljivi negovalni robčki z aloe vero so mehki in nežni do kože vaših najmlajših.

  Vsak paket vsebuje približno 20 krat več aloe vere kot drugi bio negovalni robčki. Vlažijo in negujejo občutljivo dojenčkovo kožo.

  Paket vsebuje 72 robčkov.

  Imajo Vegan in Non food certifikat.

  Več o produktu »
   
   
 • Beaming Baby Organski biorazgradljivi negovalni robčki, neodišavljeni

  Dodaj v košarico Cena: 6,49 €

  Stanje zaloge: na voljo

  100% biorazgradljivi negovalni robčki z aloe vero so mehki in nežni do kože vaših najmlajših.

  Vsak paket vsebuje približno 20 krat več aloe vere kot drugi bio negovalni robčki. Vlažijo in negujejo občutljivo dojenčkovo kožo.

  Paket vsebuje 72 robčkov.

  Imajo Vegan in Non food certifikat.

  Več o produktu »
   
   
 • Bio-razgradljive plenice Beaming Baby 1 Mini (2-6 kg)

  Dodaj v košarico Cena: 8,45 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1 - 3 dni)

  Najbolj napredne bio-razgradljive pleničke na svetu. So brez kemikalij, razgradljive in vsebujejo revolucionarni naravni sloj, ki diha s kožo vašega dojenčka.

  Količina: 20 pleničk
  Cena na pleničko: 0,42 €
  Več o produktu »
   
   
 • Bio-razgradljive plenice Beaming Baby 2 Midi (5-8 kg)

  Dodaj v košarico Cena: 17,45 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1 - 3 dni)

  Najbolj napredne bio-razgradljive pleničke na svetu. So brez kemikalij, razgradljive in vsebujejo revolucionarni naravni sloj, ki diha s kožo vašega dojenčka tudi do 12 ur.

  Količina: 40 pleničk
  Cena na pleničko: 0,44 €
  Več o produktu »
   
   
 • Bio-razgradljive plenice Beaming Baby 3 Maxi (7-11 kg)

  Dodaj v košarico Cena: 17,45 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1 - 3 dni)

  Najbolj napredne bio-razgradljive pleničke na svetu. So brez kemikalij, razgradljive in vsebujejo revolucionarni naravni sloj, ki diha s kožo vašega dojenčka tudi do 12 ur.

  Količina: 34 pleničk
  Cena na pleničko: 0,51 €
  Več o produktu »
   
   
 • Bio-razgradljive plenice Beaming Baby 4 Maxi+ (9-15 kg)

  Dodaj v košarico Cena: 18,75 €

  Stanje zaloge: na voljo

  Najbolj napredne biorazgradljive pleničke na svetu. So brez kemikalij, razgradljive in vsebujejo revolucionarni naravni sloj, ki diha s kožo vašega dojenčka tudi do 12 ur.

  Količina: 34 pleničk
  Cena na pleničko: 0,55 €

  Več o produktu »
   
   
 • Bio-razgradljive plenice Beaming Baby 5 Junior (15+ kg)

  Dodaj v košarico Cena: 18,75 €

  Stanje zaloge: na voljo

  Najbolj napredne biorazgradljive pleničke na svetu. So brez kemikalij, razgradljive in vsebujejo revolucionarni naravni sloj, ki diha s kožo vašega dojenčka tudi do 12 ur.

  Količina: 31 pleničk
  Cena na pleničko: 0,60 €

  Več o produktu »
   
   
 • Bio-razgradljive plenice Beaming Baby 6 XL (16+ kg)

  Dodaj v košarico Cena: 21,45 €

  Stanje zaloge: na voljo

  Najbolj napredne biorazgradljive pleničke na svetu. So brez kemikalij, razgradljive in vsebujejo revolucionarni naravni sloj, ki diha s kožo vašega dojenčka tudi do 12 ur.

  Količina: 34 pleničk
  Cena na pleničko: 0,63 €

  Več o produktu »
   
   
 • Bio-razgradljive hlačne plenice Beaming Baby 8 L (15-18 kg)

  Dodaj v košarico Cena: 18,45 €

  Stanje zaloge: na voljo

  Najbolj napredne bio-razgradljive pleničke na svetu. So brez kemikalij, razgradljive in vsebujejo revolucionarni naravni sloj, ki diha s kožo vašega dojenčka tudi do 12 ur. 

  Količina: 23 hlačnih pleničk
  Cena na pleničko: 0,80 €
  Več o produktu »
   
   
 • Bio-razgradljive hlačne plenice Beaming Baby 9 XL (17+ kg)

  Dodaj v košarico Cena: 18,45 €

  Stanje zaloge: na voljo

  Najbolj napredne bio-razgradljive pleničke na svetu. So brez kemikalij, razgradljive in vsebujejo revolucionarni naravni sloj, ki diha s kožo vašega dojenčka tudi do 12 ur. 

  Količina: 19 hlačnih pleničk
  Cena na pleničko: 0,97 €

  Več o produktu »
   
   
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.