Preverite našo ponudbo ekoloških izdelkov!

 
 
 

Iskalnik

 
 
 

KORISTNE POVEZAVE

 

KAM V VRTEC?

Boo-Boo - waldorfski vrtec
s kvalitetnim pedagoškim pristopom ter
z ekološko vegansko prehrano. 

 
 
 

Povabi prijatelja

 
 1. iPROJ, svetovanje, trgovina in druge storitve, d.o.o., VitaBaby-VitaKid eko-etična trgovina, varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

 
 

Zakaj sosedovi niso bolni?

Zakaj sosedovi niso bolni?

10.02.2019

Te dni neštetokrat slišimo, češ da je otrok v vrtcu »staknil« virozo, ki se zdaj kot štafeta prenaša od enega družinskega člana na drugega. Drži, virusi so nalezljivi. Toda kako to, da se vedno lotijo enih in istih ljudi, drugih pa se niti ne pritaknejo?

Če veste, kako si virusi izbirajo »žrtve«, jim boste lažje preklicali stanovanjsko pravico v svojem telesu.

Razvoj patogenov praviloma zahteva slabšo telesno vitalnost, kar pomeni, da imajo veliko raje zakisane, zasluzene in »neprevetrene« posameznike. Tudi pomanjkanje nekaterih hranil v telesu hitro ustvari ugodne razmere za razvoj vnetij.

Težko je določiti, kaj natanko nekomu manjka. Veliko elementov je med seboj povezanih; že pomanjkanje enega samega lahko ustvari domino učinek, saj denimo onemogoči vsrkavanje in uporabo kakega drugega. Prav zato imajo kompleksna naravna prehranska dopolnila, kot so alge, klorofil iz mladih žit in aloja vera, številne prednosti. Z njihovim uživanjem namreč telesu naenkrat ponudimo na stotine koristnih hranil, telo pa pospešeno uporabi prav tisto, kar potrebuje.

Zimsko upočasnjeno presnovo, ki jo opazimo predvsem v obliki »okvarjene tehtnice«, ki nenehno kaže več, kot bi smela, lahko pospešimo tudi z večjim vnosom naravnega joda. Njegov največji naravni vir so rjave alge, seveda če so neoporečne in poleg koristnih rudnin ne prinašajo še težkih kovin.

Zlasti pozimi, ko uživamo več procesirane hrane, v telesu nastane veliko pomanjkanje omega 3 maščobnih kislin, ki zelo zavirajo razvoj vnetij. Zato je pozimi še posebno pomembno, da ohranjamo ravnovesje med omega 6 in omega 3 maščobnimi kislinami. To najbolje storimo tako, da jedem dodajamo več hladno stisnjenih olj, ki vsebujejo veliko omega 3 maščobnih kislin, uživamo prehranska dopolnila, v katerih so omega 3 maščobne kisline v še bolj razpoložljivih oblikah (najlažje se resorbirajo, če so v obliki EPA ali DHA), poleg tega pa uživamo več semen in oreščkov kot sicer.

Dnevi se počasi daljšajo, počitnice so pred vrati, vseeno pa smo še daleč od tistega toplega sonca, ki v telesu ustvarja aktivne oblike vitamina D. Če se vas pogosto lotevajo težave z dihali, je zelo pomembno, da svoji prehrani dodate večje odmerke vitamina D, in sicer v aktivni obliki, D3 .

Vitamin D3 igra ključno vlogo pri ohranjanju zdravja, saj je vpleten v delovanje sleherne telesne celice. Še pred nekaj leti so verjeli, da ob pomoči sončne svetlobe nastaja samo v jetrih, ledvicah in koži, zdaj pa vemo, da ga lahko ustvarja prav vsaka celica, kar veliko pove tudi o njegovem pomenu. Ob zadostni količini tega vitamina se ne izognemo zgolj šibki imunski odpornosti, rahitisu in osteoporozi, temveč tudi številnim vrstam raka in drugim civilizacijskim boleznim.

Številne raziskave kažejo nedvoumen vpliv vitamina D3 na imunski sistem. Celice pomagalke (T-celice) so v primeru pomanjkanja vitamina D3 nedejavne, zato nas tudi ne morejo ščititi pred različnimi bolezenskimi povzročitelji, denimo pred virusi in bakterijami.

Ali ste vedeli, da so že sto let pred odkritjem antibiotikov tuberkulozo uspešno zdravili prav s soncem? Leta 1903 je Auguste Rollier v Švici začel uporabljati sončno svetlobo kot terapijo pri zdravljenju tuberkuloze in pri tem dosegal tako dobre rezultate, da so mu v naslednjih nekaj desetletjih sledili tudi drugje po svetu. Tako je po drugi svetovni vojni od 2167 bolnikov uspešno ozdravil kar 1746 bolnikov, kar je 80-odstotna uspešnost. Neuspešen je bil zgolj pri bolnikih z močno napredovalo boleznijo.

Tudi indonezijski znanstveniki dosegajo izjemne rezultate pri zdravljenju tuberkuloze. Prav vsi bolniki, ki so vsakodnevno prejemali 10.000 I.E. enot vitamina D (uradne smernice priporočajo veliko manjše odmerke), so uspešno okrevali.

Dokumentirano je tudi koristno delovanje vitamina D na nekatere druge patogene in stanja, kot so antraks, kolera, bakterija E. coli, dizenterija, gripa, stafilokoki, streptokoki in številni drugi.

Naravne oblike vitamina D ščitijo pred kar šestnajstimi vrstami raka, diabetesom, srčnimi boleznimi, visokim krvnim tlakom, multiplo sklerozo, osteoporozo, luskavico, rahitisom in številnimi drugimi težavami. Več informacij in natančne navedbe virov najdete v priročniku Resnice in zmote o soncu.

Besedilo: Sanja Lončar
Vir: http://www.zazdravje.net/

 

Ne spreglejte:

Izberite produkte za primerjavo ali dodajanje v košarico
 • Vitamin D3 kapljice, od rojstva dalje, 800 I.E.

  Dodaj v košarico Cena: 9,95 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  Sončni vitamin D3 v obliki kapljic. Pridobljen s pomočjo UV svetlobe iz naravnih virov. 

  Za novorojenčke, otroke in odrasle. Brez dodanih sladil, barvil, arom, konzervansov in drugih snovi. Brez bolečih krčev in napenjanja zaradi dodajanja D vitamina pri dojenčkih!

  Neto količina: 20 ml (600 kapljic).

  Več o produktu »
   
   
 • Vitamin D3 FORTE kapljice, 2000 I.E.

  Dodaj v košarico Cena: 11,95 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  Visoko doziran (2000 I.E.) sončni vitamin D3 forte v obliki kapljic za krepitev imunskega sistema, zdrave kosti, zobe in mišice.

  Za novorojenčke, otroke in odrasle. Brez dodanih sladil, barvil, arom, konzervansov in drugih snovi. Brez bolečih krčev in napenjanja zaradi dodajanja D vitamina pri dojenčkih!

  Neto količina: 20 ml (600 kapljic).

  Več o produktu »
   
   
 • Vitamin D3K2 kapljice

  Dodaj v košarico Cena: 19,95 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  Kombinacija vitamina D3 z vitaminom K2, pridobljenega iz rastlinskih surovin, ohranja zdravje kosti. Izdelek vsebuje dolgoverižni vitamin K2 (menakinon-7), ki ima visoko biološko razpoložljivost.

  Neto količina: 20 ml (600 odmerkov).

  Več o produktu »
   
   
 • DLux Infant - Vitamin D, od rojstva dalje, ustno pršilo, 400 I.E.

  Dodaj v košarico Cena: 9,95 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  DLux Infant je prehransko dopolnilo v obliki nežnega ustnega pršila, ki zagotavlja odlično oskrbo in ohranjanje zdrave ravni vitamina D.

  DLux Infant zagotavlja popoln, priporočeni dnevni odmerek vitamina D3 za novorojenčke in otroke do 3. leta starosti. Brez dodanih sladil, barvil, arome, konzervansov in drugih snovi. Brez bolečih krčev in napenjanja zaradi dodajanja D vitamina pri dojenčkih!

  Neto količina: 15 ml (100 razprškov).

  Več o produktu »
   
   
 • DLux 1000 - Vitamin D, ustno pršilo, 1000 I.E.

  Dodaj v košarico Cena: 10,95 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  Popoln odmerek vitamina D v obliki okusnega ustnega pršila.

  Priročno ustno pršilo, ki zagotavlja odlično oskrbo z vitaminom D in omogoča ohranjanje zdrave ravni tega dragocenega vitamina. Za otroke od 3. do 10. leta starosti.

  Neto količina: 15 ml (100 razprškov).

  Več o produktu »
   
   
 • DLux 3000 - Vitamin D, ustno pršilo, 3000 I.E.

  Dodaj v košarico Cena: 12,95 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  Popoln odmerek vitamina D v obliki okusnega ustnega pršila.

  Priročno ustno pršilo, ki zagotavlja odlično oskrbo z vitaminom D in omogoča ohranjanje zdrave ravni tega dragocenega vitamina. Za otroke od 11. leta starosti dalje in odrasle.

  Neto količina: 15 ml (100 razprškov).

  Več o produktu »
   
   
 • DLux PLUS - Vitamin D, 3000 I.E. + Vitamin K2, ustno pršilo

  Dodaj v košarico Cena: 12,95 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  DLux PLUS je prehransko dopolnilo s sladilom za odrasle, ki si želijo zagotoviti, da se kalcij nalaga edino tam, kjer se mora - v kosti.

  Vitamin D3 in K2 delujeta sinergično in zagotavljata, da je zaužiti kalcij usmerjen v kosti, kjer pomaga izboljšati kostno gostoto.

  Neto količina: 12 ml (za 30 dni jemanja).

  Več o produktu »
   
   
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.