Preverite našo ponudbo ekoloških izdelkov!

 
 
 

Iskalnik

 
 
 

KORISTNE POVEZAVE

 

KAM V VRTEC?

Boo-Boo - waldorfski vrtec
s kvalitetnim pedagoškim pristopom ter
z ekološko vegansko prehrano. 

 
 
 

Povabi prijatelja

 
 1. iPROJ, svetovanje, trgovina in druge storitve, d.o.o., VitaBaby-VitaKid eko-etična trgovina, varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

 
 

Kaj zmore biološka medicina?

Kaj zmore biološka medicina?

20.12.2018

Imate revmatoidni artritis, astmo, diabetes, fibromialgijo, multiplo sklerozo, lupus …? »Zdravili vas bomo do konca življenja.«

Takšna je značilna zdravniška razlaga, kakršne so vajeni številni bolniki, ki trpijo zaradi katere od kroničnih bolezni. In če bi vam nekdo povedal, da obstajajo tudi zdravniki, ki lahko taka stanja trajno pozdravijo, ne da bi vam bilo treba skrbeti, da vam bodo predpisali močna zdravila s kopico neželenih učinkov?

Ne govorimo o čudežnih obljubah raznovrstnih samooklicanih zdravilcev, ampak o izkušnjah ene od najbolj uveljavljenih klinik biološke medicine, Klinike Paracelsus v Švici. Če morda še niste slišali za izraz biološka medicina, povejmo, da gre za holistično obliko medicine, ki ima v Švici in Nemčiji že globoke korenine. Zdravljenje razume predvsem kot spodbujanje, uravnoteževanje in obnavljanje naših lastnih moči samoregulacije.

Utemeljitelj in pionir sodobne oblike evropske biološke medicine je prof. dr. Thomas Rau, dolgoletni strokovni direktor največje evropske holistične klinike, Klinike Paracelsus v Švici, zdaj pa dekan švicarske Akademije za biološko medicino (Swiss Biological Medicine Academy) in izobraževalne klinike Švicarski center za biološko medicino (Swiss Biological Medicine Center). Mnogi ga, ne brez razloga, razglašajo tudi za enega od najboljših zdravnikov zdajšnjega časa. Iz medicine je diplomiral v Švici in ZDA ter pred 35 leti kot mlad revmatolog pri delu v zasebni praksi ugotovil, da svojim pacientom z uradno medicino ne more prav veliko pomagati. S tem se je začelo njegovo življenjsko poslanstvo: ustvariti medicinski sistem, ki bo paciente resnično pozdravil. Prepotoval je svet, se seznanil z vsemi pomembnimi starodavnimi medicinskimi znanji in najnovejšimi znanstvenimi odkritji ter jih povezal z doktrino švicarske tradicionalne medicine. Vse to je uporabil pri snovanju temeljev celovite nove medicinske teorije – biološke medicine.

Uspešnost njegove ekipe pri zdravljenju kroničnih bolezni, za katere uradna medicina nima rešitev, je vsaj 65-odstotna. Na čem slonijo taki uspehi in kaj se lahko iz tega naučimo, četudi nimamo toliko denarja, da bi se odpravili na zdravljenje v Švico?

TRI OSNOVNA NAČELA ZDRAVLJENJA PO PRISTOPU BIOLOŠKE MEDICINE

Vsa kronična obolenja imajo skupne vzroke v preobremenitvah s težkimi kovinami, napačni prehrani, oslabljeni črevesni mikrobioti in pomanjkanju ključnih hranil (minerali, elementi v sledovih, vitamini in omega-3 maščobne kisline).

1. RAZSTRUPLJANJE ORGANIZMA, PREOBREMENJENEGA S TEŽKIMI KOVINAMI

Pri preobremenjenosti organizma s težkimi kovinami ne gre za obsedenost alternativcev, kot radi rečejo zdravniki uradne medicine, ampak žalostno stvarnost življenja v modernem industrializiranem svetu. Težkim kovinam smo izpostavljeni na vsakem koraku, saj jih vsebujejo kozmetični izdelki in čistila, aditivi in konzervansi v živilih, pesticidi, insekticidi, nekatere vrste morske hrane, amalgamske zalivke, otroške igrače, baterije, cepiva, nakit, oblačila. Marsikdo jim je izpostavljen tudi pri opravljanju svojega poklica. Kot da to ni dovolj, imajo evropske rase visok delež ljudi z genetskim primanjkljajem pri procesih razstrupljanja: polovici populacije namreč primanjkuje encimov, potrebnih za aktiviranje razstrupljevalnih procesov, ki jih opravlja glutation. Če se ti encimi ne tvorijo, glutation ne more opravljati razstrupljanja. S tem je težava še toliko večja.

Ne glede na vir in vzrok za kopičenje težkih kovin te povzročajo kronična vnetja in zavirajo delovanje imunskega sistema, zaradi česar pripeljejo do resnih zdravstvenih težav, kot so fibromialgija, tinitus, oksidativni stres, rakava obolenja, elektrosenzibilnost, glavoboli, depresija, avtoimunske bolezni, kožna obolenja, neplodnost in kronična utrujenost.

2. OBNOVA ČREVESNE MIKROBIOTE

V naših novicah skoraj vsak mesec berete, kako pomembno je zdravje črevesne mikrobiote, saj je povezana z domala vsemi organi in je v ozadju skoraj vseh telesnih procesov. Mikroorganizmi so ključni tudi za celovit proces razstrupljanja. Nadvse pomembna je tudi črevesna sluznica, ki jo varuje prav uravnotežena mikrobiota; ta je tudi domovanje parasimpatičnega živčnega sistema ter center za proizvodnjo hormonov, živčnih prenašalcev in T-limfocitov.

Laboratorijsko testiranje več kot tisoč bolnikov z različnimi rakavimi obolenji, ki so ga opravili na Kliniki Paracelsus, je prav pri vseh pokazalo presežek težkih kovin in neustrezno črevesno mikrobioto. Če črevesje ni zdravo, se rakavo obolenje ne bo pozdravilo, saj imunski sistem preprosto nima osnovne opore, zato ne zmore kljubovati nastajajočim rakavim celicam. Enako velja za številna druga kronična vnetja.

3. CELIČNA OBNOVA

Telo se nenehno obnavlja – v obdobju sedmih let se zamenja prav vsaka celica v telesu. Obnovi se tudi sleherni organ. Jetra se regenerirajo v pol leta, trebušna slinavka v dveh do treh letih, srce v dveh letih. Če v življenju ničesar ne spremenimo, če se enako prehranjujemo in gibljemo ter ostajamo zastrupljeni, nove celice ne bodo nič boljše od starih. Če pa so celice deležne podpore in pravilno hranjene, se ne bodo obnavljale samo hitreje, temveč tudi boljše. Tako se lahko npr. aortna stenoza pozdravi v dveh letih: srce si opomore, bolniku je prihranjena operacija. Toda za to si je treba prizadevati ves čas regeneracijske dobe organa. Če so težave večje, bo regeneracija zahtevala več obnovitvenih ciklov, saj je mogoče v fazi vsake nove prenove stanje še nekoliko izboljšati.

SEDEM NAJPOGOSTEJŠIH VZROKOV KRONIČNIH OBOLENJ

 • dentalni vzroki (amalgamske zalivke, koreninski kanali, mrtvi zobje),
 • toksini (preobremenjenost s toksini in prehranskimi konzervansi),
 • črevesna disbioza (težave s črevesno mikrobioto),
 • zakisanost organizma (preobremenjenost z beljakovinami),
 • Pomanjkanje mineralov in plementov v sledovih,
 • elektromagnetne in geopatske obremenitve,
 • kronične psihološke obremenitve (stres).

METODE IN POTEK ZDRAVLJENJA

Nabor terapij v biološki medicini je širok: od nevralne terapije, pulzne magnetne terapije, hipertermije, ozonske terapije in kolonoterapije do terapevtske masaže, dihalnih vaj, psihoterapije in energoterapije. V rabi so tudi najsodobnejše metode razstrupljanja organizma, preobremenjenega s težkimi kovinami, kot so (biološko razpoložljiva) prehranska dopolnila z dokazanim učinkovanjem, celično obnovo pa spodbujajo tudi z infuzijami, s terapijami svežih celic, s homeopatsko-izopatskimi zdravili in s številnimi drugimi metodami. Veliko lahko storimo tudi sami, zlasti s spremembo prehranjevanja, sistematično skrbjo za stanje črevesne mikrobiote, zagotavljanjem potrebnih mikrohranil, razstrupljanjem in z ustrezno hidracijo.

Čas zdravljenja je odvisen od stanja vsakega posameznika, prepletenosti vzrokov zanj in tudi od predhodno opravljenih »domačih nalog«. V nekaterih primerih je pomembno izboljšanje opaziti že po tednu terapij na kliniki, toda v večini primerov je potrebnih več obiskov, v vmesnem obdobju pa sledenje navodilom doma. K hitrosti okrevanja prispeva tudi to, da sami naredite prve korake: poskrbite za ustrezno razstrupljanje z varnimi terapevtskimi pripravki, obnovite in okrepite črevesno mikrobioto, celično regeneracijo pa podprete vsaj z zdravo ekološko prehrano in zadostno količino mikrohranil.

Besedilo: Petra Potočnik
Vir: http://www.zazdravje.net/

 

 

Ne spreglejte:

Izberite produkte za primerjavo ali dodajanje v košarico
 • Multi EM ferment

  Dodaj v košarico Cena: 36,90 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  Vitababy-Vitakid PRVA IZBIRA za dojenčke, nosečnice, doječe matere in odrasle!

  Združeno najnaprednejše znanje iz sveta fermentacije in probiotikov v eni steklenički! Za mikrobiom v ravnovesju! Za celo družino, tudi za dojenčke!

  Multi EM ferment je edinstven simbiotičen napitek, proizveden v procesu večstopenjske fermentacije z uporabo EFEKTIVNIH MIKROORGANIZMOV (20 milijard skrbno izbranih 31 dobrodejnih probiotičnih sevov v priporočljivem dnevnem odmerku) in 31 različnih zelišč in rastlin poznanih iz zakladnice zeliščarstva.

  + imunski sistem               + energija
  + celična zaščita  + koncentracija
  + antioksidant  + spomin
     + razpoloženje 

  Neto količina: 500 ml.

  100 % naravno. 
  Za podporo pri zdravljenju z biološko medicino.

  Več o produktu »
   
   
 • Neotosil

  Dodaj v košarico Cena: 65,90 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  Inovativno prehransko dopolnilo s polifenoli in vitamini proizvedeno po postopku Emulext™, ki zagotavlja maksimalen izkoristek aktivnih učinkovin ter hitro in visoko stopnjo absorpcije aktivnih učinkovin.

  + zaščita, obnova celic  + imunski sistem
  + vzdrževanje sluznic  + nevroregeneracija 
  + antioksidant  

  Neto količina: 250 ml. 

  100 % naravno. 
  Za podporo pri zdravljenju z biološko medicino.

  Več o produktu »
   
   
 • 50-dnevni LIFE paket

  Dodaj v košarico Cena: 125,00 €

  Stanje zaloge: na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  2x Multi EM ferment + 1x Neotosil

  Za vse, ki iščete kvalitetno in učinkovito rešitev za podporo telesu ter njegovo sprotno kakovostno regeneracijo.
  V obdobju, ko je telo dodatno obremenjeno, kot je, denimo, nosečnost, več zaporednih nosečnosti, dojenje, dolgotrajno dojenje, zahtevnejša obdobja v življenju, na delovnem mestu ipd.

  + imunski sistem               + energija
  + nevroregeneracija  + koncentracija
  + zaščita in obnova celic  + spomin
  + vzdrževanje sluznice   + razpoloženje 
  + antioksidant  

  100 % naravno.
  Za podporo pri zdravljenju z biološko medicino.

  Več o produktu »
   
   
 • Cellergie® NADH Direct

  Dodaj v košarico Cena: 49,90 €

  Stanje zaloge: ni na voljo (dobava: 1-3 delovne dni)

  TRENUTNO NI NA ZALOGI!

  NADH - Nikotinamid Adenin Dinukleotid Hidrid je naravna organska snov, poznana tudi pod imenom koencim 1.

  Priporočamo:
  - ženskam in moškim po 40. letu,
  - športnikom in ljudem z večjimi fizičnimi obremenitvami,
  - vsem, ki so izpostavljeni stresu in psihičnim obremenitvam,
  - kot dopolnilo ob bolezenskih stanjih,
  - ob nezdravem življenjskem slogu,
  - za dolgoročno ohranjanje mladosti in vitalnosti.

  Količina: 30 ali 60 pastil.

  100 % naravno. 
  Za podporo pri zdravljenju z biološko medicino.

  Več o produktu »
   
   
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.